Lenteschoonmaak voor poetshaters

180

Als de zon begint te schijnen en de winter eindelijk verdwenen lijkt, begint het te kriebelen om de ramen open te gooien en eens echt werk te maken van een grote lentekuis. Ben je geen poetsheldin en begin je al te gruwelen als je nog maar een dweil ziet, hieronder alvast een paar tips om toch in de buurt te komen van een kraaknet huis, zonder al te veel moeite.

Woman at the spring cleaning

– Een verschrikkelijke hekel aan die WC-borstel? Gooi eens een pijnstiller in de WC-pot. De bruistabel lost al heel wat vuil op.

Poets zonder er bij na te denken. Moet je wachten tot je soep warm is, of tot je bad gevuld is? Gebruik die paar minuten om snel eens met een vochtige doek over je aanrecht of badkamerkastjes te gaan.

– Kijk je liever tv dan te poetsen? Maak een compromis. Tv is ok, maar tijdens de reclameblokken ga jij snel wat opruimen.

– Alleen thuis? Zet je favoriete muziek ongelofelijk luid. Dat maakt alles leuker, zelfs poetsen.

– Heb je een kast vol kleine supermarktzakjes? Bewaar de zakjes in een lege Kleenex-doos. Je kast lijkt meteen al iets minder ontploft.

– Zet je ramen open. Frisse lucht binnen is ook al een beetje poetsen, niet?

– Vergeet ook je terras niet. Dan kan je je inspanningen meteen al beloningen met een apero in de zon.

– Voel je het al kriebelen en word je echt ambitieus? Probeer dan misschien eens de 30-day-spring- cleaning-challenge? Onderzoek toont aan dat wie een lenteschoonmaak doet, minder snel ziek wordt. Het overwegen waard?
c44f1eae94bcf426777eec7489af606d