Les points chauds! De hot spots!

70

7 MEI 2013 | Onze website heeft reiskriebels! Een maand lang belichten we elke week een stad om U tegen te zeggen. En neen, we kopiëren onze tips niet uit een saaie reisgids. Steps zocht (en vond) Vlaamse ‘locals’ die in deze steden blijven plakken zijn en we ontfutselden hen de leukste to do’s en persoonlijke favorieten. Deze week inside tips uit…Parijs!

Neen, we kunnen nauwelijks geloven dat je nog nooit in Parijs geweest bent. Toch? En je hebt alles al gezien? Pas possible! Onze Vlaamse local Eline vertelt ons waar je sowieso naartoe moet om het échte Parijs te leren kennen.

Naar Parijs? En waar in Parijs moeten we precies zijn?
Dat hangt ervan af of je al eens in Parijs geweest bent of niet. De Eiffeltoren is zeker mooi, maar er zijn andere dingen die beslist meer de moeite zijn, zoals het Musée D’Orsay en de Marais zijn het bezoeken waard. De Haut Marais is een erg hippe buurt. Ook de tuin van het Musée Rodin is een echte aanrader, net als wandelen langs de kades. Bij goed weer wordt op de Quai Anatole France vaak gedanst.

Waar vinden we de mooiste plekjes van Parijs?
De tuin van het Palais Royal. Maar ook de Buttes aux Cailles is een prachtig heuveltje dat net een minidorp in Parijs is. Ook de Butte de Belleville aan het Parc de Belleville is zeker de moeite.  Het is een heuvel zoals Monmartre en je hebt er een even mooi zicht over heel Parijs zonder alle toeristen en souvenirwinkeltjes. Prach-tig!

Zijn er leuke marktjes waar we absoluut heen moeten?
Ja hoor! Ik zou iedereen aanraden om eens naar de Marché des Enfants Rougese te gaan. Dat is ook in de Haut Marais. Je kunt er groenten en fruit kopen, maar ook bloemen en er zijn veel eetstandjes waar je heerlijke dingen kunt proeven zoals Italiaans of zelfs Iraans. Het ligt wel goed verstopt, maar geloof me… het is de moeite om naar op zoek te gaan!

Waar is het meest romantische plekje in Parijs?
Pont Neuf. Het is er super mooi en romantisch. Zeker in het donker wanneer je in de verte alle lichtjes kunt zien branden. Rechts zie je de Eiffeltoren, links de Notre Dame.

En het meest avontuurlijke?
Met je fiets door de straten van Parijs rijden. Het is een leuke manier om de stad te ontdekken, je kunt bijvoorbeeld fietsen huren bij Parisbybike. Soms is het wel angstaanjagend als je op een grote drievaksavenue naast de auto’s moet fietsen. Ik vond dat best een heel avontuur.