Leuke wereld: bevallings- en andere mamaverhalen

359

30 APRIL 2014 | Dat wij bij Steps een zwak voor blogs hebben, is publiek geheim. Daarom zetten wij elke week een andere Belgische blog en blogger in de kijker. Mamablog Leuke Wereld neemt deze week het kroontje over.

blog_lobke
De mama achter Leuke Wereld is Lobke Gielkens, naast blogster is zij ook freelance journaliste voor Steps. Wat een handig toeval!

Lobke, waarom ben je begonnen met bloggen?
Toen ik zwanger was van mijn tweede kindje, wilde ik aan de wereld verkondigen hoe leuk het was om leven in mijn buik te voelen. Van mijn eerste zwangerschap en de babytijd met Kobe was ik zoveel vergeten, dat ik het deze keer vast wilde leggen. Niet alleen leuk voor mijzelf, maar ook voor de kinderen later. Uiteindelijk werd mijn blog meer en meer gelezen door andere mama’s die zich herkenden in mijn verhalen, ik kreeg mailtjes met leuke reacties. Dat stimuleerde mij alleen maar meer om verder te bloggen.

Hoe hou je het bloggen vol?
Elke dag vind ik het leuker en leuker om te bloggen, ik blog over alle leuke dingen die ik spot binnen en buiten mijn gezin. Ik maak ook echt tijd om te bloggen en ja soms is dat letterlijk tussen de soep en de patatten. Maar als ik dan de dag erna naar het aantal bezoekers kijk, dan weet ik weer waarom ik bezig ben.

Wie of wat inspireert jou?
Ik ben zelf een fervente bloglezeres dus andere bloggende moeders en vrouwen kunnen mij enorm inspireren. Maar ik haal zeker ook inspiratie uit reacties van mensen, vriendinnen, mijn werk bij Femma, mijn job als freelance journalist, Pinterest en leuke magazines! Eigenlijk alle leuke dingen die ik spot, kunnen mij inspireren!

Wat zijn je daily reads op bloggebied?
Zelf ben ik grote fan van Kelly van Tales From The Crib en Sofie van Sofinesse, maar ook de hilarische verhalen van Soetmin van Verne & Jasper en de blog van Mamajulesjeanne behoren tot mijn daily read.
Creablogs zoals Emma&Mona, Leven met Liv, Villa Appelzee, Hilde@Home en Ma vie en vert vind ik superfijn om te volgen! Daarnaast heb ik zeker ook al echte vriendinnen gemaakt door het bloggen, vraag dat bijvoorbeeld maar eens aan Liesellove en Jace did it!

Jouw top 3 van favoriete blogposts op je eigen blog?
1. Ik ben superblij dat ik mijn bevallingsverhaal heb uitgeschreven, zo ga ik dat nooit meer vergeten.
2. De 20 leukste reacties op mijn Leuke Mamaboek vind ik altijd fijn om eens te herlezen
3. Ook de brieven aan mijn kinders kan ik blijven herlezen. Wanneer ik dit bijvoorbeeld lees, dan koester ik de herinneringen aan het babytijdperk. Maar ben ik tegelijk ook blij dat ik eruit ben. (lacht)

En welk type posts heeft het meest succes bij je lezers?
Goh, dat verschilt. Vooral ook blogposts waarin ik vertel over dingen wanneer het eens minder goed gaat. Zoals het verhaal over onze Kobe die heel lang heeft gezwegen in de klas. Die week werd ik overstelpt met mailtjes van mensen die hetzelfde probleem hadden met hun kindje. Op zo’n momenten doet het deugd om te weten dat je niet alleen bent.

Wat is je blogfrequentie? Zou je meer willen posten?
Ik probeer 2 tot 3 keer per week te posten: een verhaaltje over mijn kinders, een beetje over mijn werk als journalist, een DIY-tip ertussen, een webshop uitgetest, online tips met leuke links voor mama’s, een receptje van een dessertje dat ik heb uitgeprobeerd… het moet leuk blijven hé?

Heb je een life-saving tip voor de Steps-lezers?
Overal waar ik kom, denk ik aan mijn blog. Vraag dat maar aan mijn vriendinnen. Als ik eens een dagje geen foto op Instagram heb gepost, vinden ze het al raar. (lacht) En als ik zou willen, zou ik daardoor nog veel meer kunnen bloggen, maar het moet interessant blijven ook. Ik zou zeggen: probeer er echt mee bezig te zijn en er tijd in te steken, anders begin je er beter niet aan.

En een gouden tip voor aspirant-bloggers?
Zorg voor goeie content en doe moeite om er ook altijd een leuk fotootje bij te steken. En maak een eigen Facebookpagina aan van je blog, het is ongelooflijk hoeveel meer bezoekers ik daardoor heb!

Welke vraag hadden we jou nog moeten stellen?
Waarover mijn tweede boek gaat? Het is dankzij mijn blog dat ik een geweldige uitgeverij heb gevonden die gelooft in mijn projecten zoals het Leuke Mamaboek en binnenkort ook het Leuke Vakantieboek. Dus de geboorte van mijn blogkindje heeft mij al heel veel leuke dingen in mijn leven bijgebracht, ik ben dus nog lang niet van plan om ermee te stoppen!