Liens klassiekers

288

9 JANUARI 2014 | Het kookvirus had haar al te pakken toen ze zes was. En nu zelfs haar dochter die leeftijd al voorbij is, heeft Lien Willaert er nog altijd evenveel zin in. Vijf jaar geleden zette ze haar man Jan Verheyen stiekem op dieet en ook haar vijfde boek draait om gezondheid en smaak. Liens Lichte Klassiekers exploreert de klassieke keuken met nostalgische gerechten die niet aan je heupen blijven kleven. Steps ging proeven en oordeelde positief!

In Uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts, een licht Gents gebouw in loftstijl, stelde Lien Willaert (al lang niet meer ‘vrouw van’) gisteren na twee jaar hard werken haar vijfde kookboek in evenveel jaren voor. In aanwezigheid van enkele illustere onbekenden zoals Showbizz Bart en Bruno Wyndaele, gaf Lien haar boek een passende introductie én toverde ze verantwoord lekkers op tafel.

Wij onthouden vooral de overheerlijke gegrilde groentjes met olijfolie en de Provençaalse groentenschotel (p. 210), de groene pesto (p. 108), gegrilde courgette (p. 109), vol-au-vent met bospaddenstoelen (p. 141 – zelfs ondergetekende, die absoluut niet van champignons houdt, vond deze versie lekker!) en de onvergetelijke chocolademousse (p. 169). Allemaal heerlijkheden waar je complexloos van kunt genieten.

We hebben grote schoenen te vullen, wanneer we later deze week zelf de schort voorbinden en ons aan één van Liens recepten wagen.

Spannend!

Ine D’hoe