We zijn nooit te oud om bij te leren en zeker niet om ons leven makkelijker te maken. Deze life hacks zullen je heel wat tijd, plaats en vooral ergernis besparen. Kijk zelf maar!

Moet je heel precies gaatjes boren? Maak van het item dat je wil monteren een kopie via een kopieermachine en gebruik daarna de afdruk om zonder fouten te werken.

We dragen massaal sneakers en vaak hebben die een witte zool. Die blijft echter niet lang spierwit. Wil je ze er opnieuw als nieuw laten uitzien, poets ze dan met Cif.

Als je een pleister op de top van je vinger doet, blijft die niet lang hangen. Knip daarom aan beide kanten een snee, waardoor je ze vier keer kan plakken.

Maken elastiekjes lelijke plooien in je inpakpapier? Gebruik dan een wc- of keukenrol om de rol samen te houden.

Vergeet jij altijd waar je de benzinedop gelaten hebt als je aan het tanken bent, hang hem dan in de plaats van de pomp. Als je een dop hebt die vasthangt aan je auto, dan heb je dat probleem natuurlijk niet.

Het duurt soms een tijdje vooraleer vlees ontdooid is. Dat probleem kan je al wegwerken bij gehakt als je het plat maakt in de diepvrieszakjes vooraleer ze de diepvriezer in gaan.

Deze heeft geen uitleg nodig…

Heb je een hele hoop was op hetzelfde moment? Een mogelijkheid om alles te kunnen ophangen is de volgende.

Wil je per se een groepsfoto, mag die er grappig uitzien en heb je geen selfiestick bij de hand? Gebruik dan een spiegel op de fotograaf ook op de foto te krijgen.

Verhuizen is een heel karwei (yours truly hier verhuisde in drie maanden tijd maar liefst drie keer) en al zeker als je een grote kleerkast hebt. Hang er een plastic zak over en je hebt het boeltje in geen tijd ingepakt.