Het leven kan behoorlijk ingewikkeld zijn, dus waarom zouden we de kleine dingen niet gemakkelijker maken? Dit zijn tien lifehacks die je thuis wat aangenamer zullen maken.

Life hacks phrase made of wooden colorful letters on vintage background

1. Monteer een buis in de keukenkast en hang je er spuitflessen aan op. Da’s alweer heel wat plaats bespaard én het ziet er allemaal veel overzichtelijker uit.

4

2. Gebruik je liever een rietje om uit een blikje te drinken, maar valt je rietje er telkens uit? Steek het door het lipje et voilà!

2

3. Is jouw toetsenbord behoorlijk vies, maar heb je geen zin om telkens al die knoppen eruit te klikken? Ga met de plakzijde van een post-it tussen de knoppen door en verzamel zo alle stof en kruimels.

5464

4. Ben je het beu om je smartphone krampachtig vast te houden terwijl je het zoveelste kattenfilmpje bekijkt? Vouw dan je zonnebril op en zet je smartphone op de oren van de bril. Het perfecte smartphonehoudertje.

1

5. Je kan de randen van de verfpot proper houden door een elastiek rond de pot te hangen over de opening. Zo kan je de overtollige verf aan de elastiek wrijven.

5

6. Vind je het moeilijk (en gevaarlijk) om je mixer schoon te schrobben? Doe er water en zeep in en mixen maar! Zo is alles in een wip weer als nieuw!

6

7. De draad van een koptelefoon raakt al in de war door er alleen maar naar te kijken. Rol ze op en knijp er een haarspeldje of een klemmetje op: alweer een uur gespaard aan het ontwarren van die verdomde draad.

7

8. Zit je mailbox vol van de reclamemails, maar heb je geen zin om de hele lijst e-mails een voor een te overlopen om te zien welke je moet verwijderen? Gebruik het zoekwoord ‘uitschrijven‘ of ‘unsubscribe‘ en je weet onmiddellijk waar te beginnen.

9. Vul je lenzenpotjes met handcrème en neem het mee in je handtas. Dat neemt niet veel plaats in en het zit goed afgesloten.

9

10. Leg een houten lepel over de pot als je water kookt, zo kan het niet overkoken.

10