De journalist van de toekomst: Lisa

437

29 MAART 2014 | Hoera! Steps bestaat 20 jaar en daarom maakten wij een uniek verjaardagsnummer. In die speciale editie staan 20 interviews geschreven door twintig 20-jarige studenten journalistiek. Maar dat is niet alles! Met een crossmediale toekomst voor ons, posten wij hier op onze website ook 20 interviews van het jonge geweld zelf. Maak kennis met twintiger Lisa Van Cauwenbergh.

DSC_3094

1. We beginnen met de openingsvraag die jullie ook moesten stellen. Waar was jij 20 jaar geleden?
20 jaar geleden was ik 1 jaar jong. Ik woonde toen in een appartementje in Brugge met mijn moeder en mijn vader. Mijn moeder was toen zwanger van mijn broer. Ik herinner mij er uiteraard niets meer van, maar volgens mijn ouders was het daar wel gezellig met ons drietjes.

2. Wat is jouw vroegste herinnering?
Waarschijnlijk één van de dagen in de tweede kleuterklas. Ik was toen ongeveer 4 jaar. Ik had een mooie tekening gemaakt van De Kleine Zeemeermin. Ik was daar zo van in de wolken dat ik het boven m’n bed had gehangen. In diezelfde week had onze kat gejongd. Toen mijn juffrouw vroeg om te vertellen tegen mijn klasgenootjes wat er was gebeurd heb ik vijf minuten zitten vertellen over mijn mooie tekening die ik had gemaakt in plaats van over onze nieuwe katjes.

3. Kan je jouw jeugdjaren in één woord samenvatten?
Leerrijk.

4. Wat vond je de leukste leeftijd tot nu toe?
21.

5. Je studeert journalistiek. Waarom heb je die richting gekozen?
Ik ben erg geïnteresseerd in talen en ik schrijf ook graag. Ik ben ook altijd nieuwsgierig naar wat er zich achter het nieuws afspeelt. De richting journalistiek is ook een zeer ruime richting, je kan er alle kanten mee uit.

6. Heb je idolen in de media?
Ik zou het niet echt idolen noemen, maar ik kijk wel op naar Stephen Fry en Louis Theroux. Beiden maken indrukwekkende en interessante reportages waarvan ik soms denk ‘dit wil ik ook maken later’.

7. Voor je deze opdracht kreeg, kende je Steps?
Ik kende Steps al. Ik vind het een kleurrijk en fris magazine met interessante interviews.

8. Wie heb jij geïnterviewd en waarom vond je die persoon de moeite waard?
Griet Op de Beeck. Ik was zeer blij dat ik haar mocht interviewen omdat ik vorig jaar haar debuutroman had gelezen. Ik vond het een prachtig boek en ben na het lezen meer beginnen opzoeken over de auteur.  Ze leek me een interessante persoon en dat is ook zo.

9. Hoe is het interview verlopen?
Vlotjes.  Het was een leuke babbel. Griet is echt een interessante en wijze vrouw. Ze was zeer vriendelijk en enthousiast, wat voor een interviewer altijd aangenaam is.

10. Ben je trots op het resultaat?
Zeer trots!

11. Zou je ooit voor Steps willen werken?
Ja.

12. Een klein journalistiek dilemma: print of digitaal?
Als het gaat over de actualiteit dan zou ik voor digitaal kiezen omdat je dan altijd het nieuws heet van de naald voorgeschoteld krijgt. Maar een krant heeft natuurlijk ook zijn voordelen. Het geeft de lezer meestal meer inzicht in de actualiteit door onder andere achtergrondstukken. Als het gaat over boeken lezen dan kies ik toch nog altijd voor papier.

13. Waar droom je van?
Ik zou zeer graag een roadtrip maken doorheen de VS.

14. Ben je gelukkig?
Ja.

15. Is er iets wat je haat?
Bekrompenheid.

16. Wat is jouw lievelingseten?
Ik hou van de Italiaanse keuken, maar ik moet nog zo veel proeven en ontdekken.

17. Hoe oud wil je worden?
Oud genoeg om alles te bereiken wat ik wil bereiken.

18. Waar zou je graag wonen?
Ergens waar er veel natuur is, maar toch nog dicht genoeg bij een grote bruisende stad. Liefst een plaats waar er een warmer klimaat is dan hier en waar voldoende afwisseling is tussen cultuur en natuur.

19. Welke vraag hadden we jou nog moeten stellen?
Waar kijk je nog naar uit dit semester?

20. Tot slot, wat doe jij in 2034?
Dan ben ik 41. Ik hoop dat ik dan al veel van de wereld gezien zal hebben. Dat ik een boeiende en mooie job mag uitoefenen en dat ik een verstandige en sterke vrouw zal zijn met een wijze en liefdevolle partner aan mijn zijde.

De 20-jarigen zijn allemaal  student aan de Howest in Kortrijk. Wij danken hen en hun school dan ook meer dan 20 maal voor hun enthousiaste medewerking aan ons verjaardagsnummer.