Logeren te midden van een dierenwereld, dat is een droom van velen, zeker van kinderen. Met herten, moeflons, schapen en zelfs wolven en beren rondom je, wordt een ‘vakantie bij de beesten’ onvergetelijk. Volg ons op het avontuurlijke dierenpad, naar de tofste en meest ongewone logies.

1. Op tijgersafari in Kent

Port Lympne Reserve ligt in het Engelse graafschap Kent. Tijdens een safaririt kan je meer dan 750 dieren spotten, zoals tijgers, beren, giraffen, zebra’s en wolven. En voor wie dat niet genoeg is, kan er blijven overnachten in de Tiger lodge. Vanuit de kamerbrede ramen van je slaapkamer zie je de tijgers en aan de andere kant van je lodge heb je toegang tot een privé balkon met zicht op zee. Als extraatje mag je het park al binnen voor de openingsuren en kan je delen van het park bezoeken die niet voor het publiek toegankelijk zijn.

2. De mooiste dierenlodges van Europa

De Zoo de la Flèche, in de Vallée du Loir, behoort tot de mooiste dierentuinen in Europa. En je kan er ook logeren na sluitingstijd. In de Arctic Lodge spelen en zwemmen de ijsberen voor je raam en vanuit de Yukon Lodge zie je grizzlyberen. De Hudson en Alaska Lodge in Canadese stijl, liggen in het verblijf van de wolven. Je kan ook verblijven in een typisch Indonesisch bamboe hutje tussen de witte tijgers of in een Afrikaanse boomhut waar je vanop het terras de maki’s ziet slingeren in de bomen.

3. Slapen op het water

Logeren op een boot – op een veilige afstand van de vissen – heeft iets rustgevends. Belvilla beschikt over een oude handelsschuit die nu dienst doet als woonboot en gelegen is in het Canal du Midi. De boot, met plaats voor zes personen, heeft een ruim dek met voor elke reiziger een plaatsje in de zon. Er zijn ook fietsen voorhanden, goed om op een actieve manier de omgeving van het kanaal te ontdekken. Meer info over de woonboot vind je hier.

4. Nieuw: Slapen in de bomen in Han

Vanaf dit jaar kan je op het Domein van de Grotten van Han slapen in de toppen van de bomen, in het hart van het Wildpark. Je overnacht in Tree Tents; gezellige tenten, gespannen in de hoogte en met uitzicht op de prachtige vroegere vallei van de Lesse. Geniet van de dieren die in de open vlakte ronddartelen: herten, moeflons, oerossen, Przewalskipaarden… Er wacht je een onvergetelijke nacht!

5. Overnachten als herder

Elk jaar in juni verhuizen de herders in Slovenië naar de herdershutten in Velika Planina waar ze in de zomer verblijven en voor het vee zorgen. Nabij Velika Planina vind je het Eco Resort Velika Planina, voor reizigers die houden van dieren en natuur. Je kan er kamperen in authentieke en ecologische herdershutten. Het Eco Resort beschikt ook over een mini-boerderij, een ecologisch zwembad en een wellness.

6. Slapen in het hooi in Davos

Maak de dromen van je kinderen waar en logeer in de schuur van een authentieke Zwitserse boerderij in Davos. Overdag help je met het oogsten van het stro voor de dieren, met eten geven aan de geitjes, met melken van de koeien en eitjes rapen bij de kippen. En wie weet kom je de paarse Milka koe wel tegen in de alpenweide?