Londen met een local

133

24 MEI 2013 | Onze website heeft reiskriebels! Een maand lang belichten we elke week een stad om U tegen te zeggen. En neen, we kopiëren onze tips niet uit een saaie reisgids. Steps zocht (en vond) Vlaamse ‘locals’ die in deze steden blijven plakken zijn en we ontfutselden hen de leukste to do’s en persoonlijke favorieten. Deze week trekken we naar… Londen!

Elisabeth, belangrijke vraag: Waar kunnen we het best shoppen?
Heb je even? (lacht) Oxford Street, Bond Street, Regent Street, Covent Garden, Carnaby Street en als je veel geld hebt moet je naar Harrods en Liberties. Dat zijn trouwens ook prachtige gebouwen, alleen daarvoor zou je al eens een kijkje moeten gaan nemen. De shops zijn zeer lang open, de supermarkten zelfs tot 23u! En ook op zondag kan je winkelen, dus dat is zeker een pluspunt!

Wat moeten we zeker kopen als we in Londen zijn?
Een rugzak. (lacht) Dat zie je daar momenteel overal. Ook de Cath Kidston tassen zijn niet uit het straatbeeld weg te denken. Over het algemeen zie ik Londen veel meer de mode op straat. In Parijs bijvoorbeeld zie je de trends niet zo sterk. Mensen zijn daar klassieker en conservatiever.

Zijn er zo shops waar we moéten geweest zijn?
Forever 21 en Urban Outfitters natuurlijk, ook al heb je die nu ook al in België.

Zijn er verborgen shoppingparadijzen?
Als je van vintage en tweedehands houdt, ga dan zeker naar Brick Lane. Het is een kleine straat met allemaal boetiekjes die zo’n kleding verkopen.

Iets over uitgaan dan. Waar doen we dat?
Camden is mijn favoriete streek. Het loopt daar vol van (dronken) jongeren en het is er niet over the top chique. Er zijn veel bars en clubs en het is best betaalbaar.

Zijn er bepaalde clubs of plaatsten die we beter vermijden?
Goh, ik voel mij overal veilig.

Is er een bepaalde leeftijdsgrens bij het uitgaan?
Ja hoor. In Londen zijn ze zeer streng. Als je nog geen 18 bent, mag je niet eens binnen in pubs. Je moet overal je ID bijhebben en er wordt zwaar gecontroleerd. Ook mag je met je drankje na 22u niet meer buiten het café. Je moet het binnen opdrinken vooraleer je de pub wil verlaten.

Waar moeten we zeker gefeest hebben in Londen?
De club Koko.  Het is een oud theater dat omgebouwd werd  tot een club. Het is erg karaktervol. Er is veel plaats om te dansen, maar ook om te loungen. En wie frisse lucht wil, kan gewoon even naar buiten op het terras een luchtje scheppen.

Op welke manier gaan we best uit?
Het openbaar vervoer in Londen is echt top! Er rijden de hele nacht door bussen.

Maar we moeten ook ergens slapen. Waar vinden we de mooiste hotels?
In Mayfair zijn sowieso de duurste hotels te vinden. Daar betaal je 90 dollar per nacht.

Hoe vinden we budget hotels?
Goh, gewoon op het internet zoeken en vooral goed opletten op de mening van vorige hotelgangers. Wij nemen ook altijd een hotel met 3 sterren omdat je anders al snel in een ‘vuil’ hotel terecht komt.

Meer tips voor je Londen-trips? Surf naar www.visitbritain.com.