Een stedentrip naar Londen tijdens de herfst? Vooral doen! Tijdens het najaar oogt de Britse hoofdstad namelijk nog nét iets aantrekkelijker. Met dank aan de vele leuke events en festivals en het weer dat nog prima meevalt (ideaal om urenlang door de stad te slenteren).  Met dank aan de vele leuke events en festivals en het weer dat nog prima meevalt (ideaal om urenlang door de stad te slenteren). Onze vijf Londen-toppers voor dit najaar zullen je beslist overtuigen.

1. Rondneuzen in Buckingham Palace

Buckingham Palace heb je natuurlijk al vaker gezien, maar heb je ooit al eens een kijkje genomen in het paleis zelf? Deze maand zet de Queen de deuren van haar huis open voor het grote publiek en kan iedereen die het wil er even gaan rondneuzen. Tuurlijk zijn niet alle 775 kamers open voor het publiek, wel de 19 State Rooms waar de koningin gasten ontvangt en waar er recepties georganiseerd worden. Nog tot eind september.

2. Feesten langs de Thames

Tijdens het Totally Thames-festival kun je nog tot eind deze maand genieten van kunst langs de rivier, liveoptredens en performances, boottochtjes, themawandelingen en veel meer.

3. Topdesign ontdekken

Van 4 tot 23 september is het Londense Somerset House het mekka van modern design tijdens de London Design Biennale. Ruim 40 landen presenteren er hun meest vernieuwende ontwerpen. En tijdens het aansluitende Design Festival (van 15 tot en met 23 september) kun je op verschillende, vaak bijzondere, locaties grootschalige designinstallaties bewonderen en tentoonstellingen meepikken.

4. Proeven van het beste van Londen

Lekkerbekken zullen zich in oktober in Londen in hun nopjes voelen want dan kun je er een maand lang terecht voor heerlijk eten en drinken tijdens het Londen Restaurant Festival. De beste restaurants van de stad bieden speciale menu’s aan en organiseren bijzondere gastronomische activiteiten. Wil je als foodie niet missen.

5. Lekker griezelen

Londen heeft een griezelige kant en die kan je eind oktober ontdekken tijdens tal van halloweenevents. Bezoek spookhuizen, neem deel aan creepy stadstours, rij mee met de Ghost Bus of stap in de voetsporen van Jack the Ripper tijdens een Ghost Walk. Als je durft tenminste.

Info. www.visitlondon.com

Reizen naar Londen? Dankzij een snelle en gemakkelijke check-in, een naadloze reis van stadscentrum tot stadscentrum en een royale hoeveelheid toegestane bagage is Eurostar de ideale manier om naar Londen te reizen. Voor meer informatie of om tickets te boeken, bezoek eurostar.com.

Zin om Londen te (her)ontdekken? Goed nieuws want wij mogen samen met Eurostar een verblijf voor twee personen (trein + hotel + ontbijt) weggeven in Londen! Wil je kans maken op deze toffe citytrip, neem dan hier deel aan onze wedstrijd. Succes!