London baby!

487

21 MEI 2013 | Onze website heeft reiskriebels! Een maand lang belichten we elke week een stad om U tegen te zeggen. En neen, we kopiëren onze tips niet uit een saaie reisgids. Steps zocht (en vond) Vlaamse ‘locals’ die in deze steden blijven plakken zijn en we ontfutselden hen de leukste to do’s en persoonlijke favorieten. Deze week trekken we naar… Londen!

De gouden tips komen deze keer van Elisabeth Verkest. Toen ze amper twee maanden oud was, verhuisde Elisabeth mee met haar ouders Düsseldorf. Vier jaar later woonde ze in Frankfurt en nog eens twee jaar later verkaste het gezin eindelijk naar ‘huis’,  in België. Al dat ‘moving around’ heeft ervoor gezorgd dat Elisabeth weinig honkvast is: ze besloot zelf een jaar in Parijs te wonen, keerde terug naar België om alweer te verhuizen naar Londen, waar ze nu studeert. Benieuwt welke tips zij voor ons in petto heeft!

Elisabeth aan telefoon

Elisabeth, wat moeten we gezien hebben als we in Londen zijn?
Naast de veel bezochte klassiekers zoals de Big Ben of de London Tower zou ik vooral Primrose Hill en Covent Garden aanraden. Dat laatste zeker tijdens de kerstperiode. De decoratie is er subliem! Ook Harrods is het zien waard. (lacht)

Waar vinden we de mooiste plekjes van Londen?
Persoonlijk heb ik een zwak voor alle parken in Londen. Vooral Regents Park.

Zijn er leuke marktjes waar we heen moeten?
Veel heb ik er nog niet gedaan, maar Camden Market is een must-see. Dat is een markt waar allemaal dingen van de ‘alternative scene’ worden verkocht. (lees: emo, gothic, hippie en metal kledij, gekke gadgets…) Het is echt eens leuk om er een kijkje te nemen.

Waar is het meest romantische plekje in Londen?
De Tower Bridge ’s nachts als hij verlicht is. Primrose Hill is ook mooi ’s avonds, daar heb je zicht over heel Londen! Als het weer meezit tenminste.

160124370
Iets over het eten dan. Wat moeten we zeker smullen als we naar Londen gaan?
Als je in Londen bent moet je zeker een hamburger eten in een pub. Ze smaken zo overheerlijk. En daarbij vraag je dan een ‘pint’, jawel die zonder schuim (lacht), om het te vervolledigen.

Kunnen we er ook genieten van Belgische lekkernijen?
Belgische lekkernijen heb ik voorlopig nog niet gevonden, helaas! Ik heb trouwens tijdens mijn verblijf nog maar één Belg ontmoet. We zijn er niet goed vertegenwoordigd hoor! (lacht)

Is er een bepaald product dat bij elk gerecht gebruikt wordt?
Erwten. Je krijgt ze echt o-ve-ral! En het zijn dan nog van die dikke, vlezige erwten. Ze zijn redelijk smakeloos. Tot nu toe heb ik er nog niet veel last van, maar ik vrees dat als het zo blijft vorderen, ik binnenkort geen erwten meer kan zien. Ook sandwiches worden enorm geapprecieerd door Engelsen. Ieder middag hoor ik wel iemand zeggen: ‘I’m going to grab a sandwich”. Je hebt ze dan ook in alle vormen en formaten. Het is echt hun lievelingslunch. On the go, liefst, en met een latte.

Zijn er speciale gebruiken tijdens de maaltijd?
We eten echt laat in Londen. Pas rond 14u! En om 17u zitten de meesten al in de pubs. Die overigens tegen maximum 1uu al gesloten zijn. Wat een tegenvaller voor studenten!

Meer weten over Londen? Bezoek de website van de Britse dienst voor toerisme.