Meelopen met BV’s voor het goede doel! Doén!

81

14 MAART 2014 | Loop en steun daarmee het goede doel! Jawel, zo simpel kan het zijn. Wings for Life World Run is een wereldwijd loopevenement dat op zondag 4 mei in zes werelddelen plaatsvindt. De opbrengst gaat integraal naar onderzoek naar ruggenmergletsels. Tom Waes, Kobe Ilsen en Véronique De Kock doen al mee. Jij ook?

Tijdens de Wings for Life World Run zullen lopers over de hele wereld op hetzelfde tijdstip  uit de startblokken schieten. In niet minder dan 35 landen over zes werelddelen doen mensen mee voor het goede doel. Opmerkelijk: er is geen finishlijn. Een half uur na het startschot vertrekt er namelijk een ‘catcher car’ die de deelnemers probeert in te halen. Als die je voorbijsteekt, word je als het ware ingehaald door de finishlijn en is de wedstrijd afgelopen voor jou.

Wings for Life World Run - Ieper (10) (c)TS

Het doel van de wedstrijd is geld inzamelen voor onderzoek naar ruggenmergletsel, want wereldwijd zijn daar meer dan 3 miljoen mensen het slachtoffer van. De volledige opbrengst van het evenement gaat naar Wings for Life, een non-profitorganisatie die onderzoek doet om een remedie te vinden. Marc Herremans is de Belgische ambassadeur van het gebeuren en roept iedereen op om mee te lopen voor al degenen die dit niet (meer) kunnen.Wings for Life World Run - Ieper (14) (c)TS

Bij ons zal om 12.00 uur het startschot klinken op de Grote Markt in Ieper. Het parcours gaat langs de Menenpoort door het prachtige, vlakke landschap van de West-Vlaamse polders. Je zal dwars door Flanders Fields lopen, langs historische plaatsen als Passendale en het Tyne Cot Cemetry.

Heel de wereld loopt daarom op zondag 4 mei met één doel: lopen voor zij die het niet kunnen. De prijs per deelnemer bedraagt 40 euro en inschrijven kan je hier tot 20 april.

Jij doet toch ook mee?

Marlies Strubbe