Wereld Milieu Dag vandaag en als we ons steentje kunnen bijdragen aan een mooiere planeet, dan helpen we daar met plezier aan mee. Met de I Love My Planet shampoo van Yves Rocher hopen we het aangename aan het nuttige te paren: met deze geconcentreerde shampoo garandeert Yves Rocher namelijk mooie en zachte haren dankzij een shampoo die vervaardigd werd met respect voor de natuur. De mini-flacon belooft bovendien maar liefst 30 wasbeurten. Dat vraagt om een test!

De Geconcentreerde shampoo is een vervolg op de Geconcentreerde douchegel die vorig jaar op de markt kwam en een groot succes werd. Ook wij zijn fan van die douchegel; benieuwd of ook de shampoo kan tippen aan onze hoge verwachtingen.

Het flesje

Hoewel er op de flacon staat dat je er 30 wasbeurten goed mee bent, lijkt het flesje behoorlijk klein. Er zit zo’n 100 ml shampoo in, maar dit is een geconcentreerde versie die gelijkstaat aan een fles van 300 ml. Een volwaardige flacon dus, maar veel kleiner. Het formaat is alvast bijzonder handig om plaats te winnen in de badkamer/beautybag/reiskoffer. En niet onbelangrijk: minder verpakking betekent vriendelijk voor het milieu want minder plastic en plaatsbesparend tijdens het distribueren (= minder vrachtwagens en minder broeikaseffect). Het flesje is bovendien vervaardigd uit gerecycleerd plastic en is zelf ook volledig herbruikbaar. In tijden waarin we almaar beter beseffen hoe schadelijk plastic wel is voor het milieu, vinden we dit alvast een enorm pluspunt.

De shampoo

Bij het openen van het flesje valt mij meteen het hele frisse citroenparfum op. Nu ben ik niet zo’n liefhebber van veel parfum in verzorgingsproducten. Wat mij betreft mogen ze alle geurloos zijn; al die verschillende geurtjes bij elkaar, het kan soms wat te veel van het goede zijn, ik gebruik liever gewoon een dagelijks parfum. De geur van deze shampoo kan mij echter wel bekoren: heel fris en zomers, ideaal voor deze tijd van het jaar.

Ook de samenstelling van de shampoo is een meevaller: geen siliconen, geen parabenen en geen bewaarmiddelen. Het reinigend ingrediënt is bovendien bio-afbreekbaar. Een uitstekend ‘puur’ product dus.

Het gebruik

Oeps, de eerste keer dat ik mijn haren met deze shampoo was, vergeet ik dat het om een geconcentreerde shampoo gaat en gebruik ik uit gewoonte dezelfde hoeveelheid die ik met een gewone shampoo zou gebruiken, en dat is veel te veel natuurlijk. Mijn haren schuimen overvloedig en het zal wel dat mijn haren schoon zijn, na zo’n intense wasbeurt. De tweede keer let ik beter op en gebruik ik amper een druppel, en dat blijkt al voldoende te zijn! Volgens de verpakking kan ik met het kleine flesje mijn haren 30 keer wassen. Of dat aantal hoger of lager ligt, kan ik nog niet zeggen aangezien de flacon op dit moment nog niet eens voor de helft leeg is. En ik gebruik deze shampoo toch al ettelijke weken.

Het resultaat

Aangezien ik droge haren heb, gebruik ik hiervoor normaal gezien een aangepaste shampoo. De geconcentreerde shampoo van Yves Rocher is geschikt voor alle haartypes. Na het wassen en drogen voelen mijn haren schoon en zacht aan, al zijn de haarpunten toch wat droog. Zoals ik gewoon ben, wrijf ik na elke wasbeurt wat haarolie op de puntjes en gebruik ik een leave-in conditioner, en dat werkt prima.

De prijs

Amper 3,95 euro. Een prijs die me blij maakt en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding!

Het besluit

Een uitstekende shampoo die je haren prima wast en verzorgt. Voor mijn droge haren heb ik wel nog wat extra verzorging nodig, maar dat is ook met mijn gebruikelijke shampoo het geval. Ik ben fan van de samenstelling, de geur en de kleine flacon: handig om mee te nemen op reis! Dat je door het gebruik van deze shampoo meteen ook de natuur een handje helpt, is een belangrijk voordeel.

Trouwens: weet dat Yves Rocher voor elk verkocht I Love My Planet-product extra bomen plant. De doelstelling voor 2020: 100 miljoen geplante bomen! Een reden te meer om deze geconcentreerde shampoo te gebruiken.

Heb je trouwens zelf nog tips voor een ‘groene leven’? Laat het de wereld weten en deel ze op social media onder de hastag #AdoptTheGreenAttitude. Doén!