Zes bijzondere luchthavenrestaurants

46

Restaurants op een vliegveld zijn een wereld op zich met specifieke uitdagingen. British Airways licht alvast een tipje van de sluier op en lijst enkele van haar favoriete restaurants op luchthavens wereldwijd op – adresjes om te onthouden!

De restaurants op luchthavens worden natuurlijk geconfronteerd met heel diverse eisen van de verschillende soorten reizigers. Waar de ene klant zijn bestelling zo snel mogelijk wil krijgen om zijn vlucht net op tijd te halen, rekent de andere net op een enorm uitgebreid diner om zo de tijd te doden tussen twee vluchten door.

Ook logistiek zijn er enkele uitdagingen. Zo moeten alle ingrediënten eerst passeren langs de luchthavenbeveiliging, snel naar de buurtwinkel voor een tros tomaten zit er niet in als de chef-kok iets tekort komt. Tot slot komt er zelfs bij het koken heel wat meer kijken dan je denkt. Op de meeste luchthavens zijn gasfornuizen immers verboden en een pizza uit een houtoven kan je sowieso op je buik schrijven.

Ondanks deze belemmeringen zijn er enkele parels van luchthavenrestaurants te ontdekken die een bezoek meer dan waard zijn. Niet alleen omdat ze er een bijzondere sfeer of menu op nahouden, maar ook omdat ze je reis daadwerkelijk verrijken. De Britse luchtvaartmaatschappij is ervan overtuigd dat een lekker diner op de luchthaven een perfecte start of afsluiting van je reis kan zijn.

 

1. Croque Madame op John F. Kennedy Airport in New York

 

Andrew-Carmellini

(foto iCrave)

De zaak wordt gerund door de beroemde chef Andrew Carmellini. Deze gezellige broodjeszaak serveert een uitstekende selectie broodjes, pannenkoeken, en verse salades. Ideaal als je bijvoorbeeld weinig tijd hebt om over te stappen, maar toch iets lekkers wil eten.

2. Gordon Ramsay’s Plane Food op Terminal 5 op Londen Heathrow

 

vb3354_plane_interior_07_16-9

(foto www.gordonramsay.com)

Een fantastische plek om te eten. Deze plek biedt alles wat een luchthavenrestaurant moet hebben: een fantastisch zicht op de luchthaven en een heerlijk menu voor zowel een snelle hap als een uitgebreid diner. Zelfs wanneer je haast hebt, kun je van het “picnic menu” kiezen uit vier voorgerechten , hoofdgerechten en nagerechten.

3. Quill, op Tambo International Airport Johannesburg

 

hotel-exterior

(foto www.igh.com)

Deze zaak staat bekend om haar indrukwekkende selectie wild. Zo kun je er bijvoorbeeld genieten van gebakken oryx, springbok of struisvogel. Het restaurant heeft tevens een zeer fraaie collectie wijnen en voor de liefhebbers kan er zelfs een sigaartje worden gerookt in de cigar lounge. Quill is de ideale plek om na aankomst helemaal in de sfeer van de wildernis te komen.

4. Bubbles Seafood & Wine Bar op Schiphol Amsterdam Airport

 

43a27899-85cc-47a9-b184-12761e5d963a_0_Bubbles_510x280

(foto www.schiphol.nl)

Ben jij meer een liefhebber van een zeebanket? Dan is de Bubbles Seafood & Wine Bar op Schiphol Amsterdam Airport een absolute must. Misschien wel een van de beste vliegveldbars wereldwijd, met in het aanbod ondermeer oesters, typisch Hollandse maatjes en een heel gamma aan champagnes.

5. Airbräu Brauhaus op München Airport

 

airbraeu_gross_5

(foto www.munich-airport.de)

München Airport, bekroond als beste luchthaven om te eten tijdens de 2013 Skytrax Awards, herbergt Europas enige brouwerij op een luchthaven, de Airbräu Brauhaus. Het restaurant, een echte bier garten, biedt typisch Beierse gerechten zoals schnitzel, worst en aardappelkroketten, maar ook erg lekkere burgers.

6. ink.sack op Los Angeles International Airport

 

ink-sack-lax-tbit

(foto www.discoverlosangeles.com)

Last but not least, het ink.sack op Los Angeles International Airport maakt de lijst compleet, omdat het een gewone sandwich omtovert tot een echte klassieker. Ink.sack serveert kleine, krokante stokbroodjes met een ruime selectie aan bijzonder beleg, van kip en gezouten vlees tot exotische Aziatisch ingrediënten.
Bovenstaande lijst is uiteraard niet volledig. Je keuze hangt af van in welke stemming je bent, hoeveel tijd je hebt en waar je voorkeur naar uitgaat. In de British Airways lounge op JFK in New York merkt de luchtvaartmaatschappij bijvoorbeeld dat het uitgebreide buffet zeer populair onder reizigers die nadien gedurende de hele vlucht naar Londen willen slapen.

Wat je reden om te vliegen ook is, via een kleine zoektocht maak je van een doorgaans saai verblijf op een luchthaven een erg mooie ervaring.