Luie tuintips van Bartel (3)

148

19 APRIL 2013 | Snoeien, maaien, bemesten, wieden, verplanten,… Soms lijkt een tuin wel een strafkamp! Eigenlijk willen wij niets liever dan in een luie zetel op het terras te hangen met een smeulende barbecue en een frisse cocktail binnen handbereik. En dat kan! Dankzij de luie tips van tuinier Bartel Van Riet. Elke vrijdag van april verklappen we er enkele uit zijn nieuwe boek Groenland 2…

smoothed pebbles on the beach by the ocean

Luie tuintip 3: Nooit meer maaien!

Laat het gras maar groeien, laat het gràs maar groeien, ‘k rij het nooit meer af!

Een echte (luie) tuinier reduceert zijn gazon of laat het net voltallig uitbreiden naar complete wildernis. Hé, het heeft ook zijn charmes.

Zet een stuk van je gazon af en plant daar gemakkelijke vaste planten, grassen, struiken en wat je maar wil. Maar heb je eigenlijk wel echt een gazon nodig? Je kunt gemakkelijk een strook grind of een mooi houten terras aanleggen.
Een tip in een tip van Bartel: kies voor riviergrind. Je kunt er lekker met je blote voeten op lopen. Zaalig! Én het vraagt bijna zo goed als geen onderhoud.

Wie toch liever Moeder Natuur  haar gang laat gaan, kan gemakkelijk zijn gazon laten groeien en bloeien. Plaats er wat fruitbomen tussen en je hebt zo een paradijs in je eigen tuin!

Uiteraard is er voor de échte luierikken onder ons een fantastisch apparaat uitgevonden! De automatische grasmaaier. Opgelet: De robot kan veel aan, maar tegen mos en onkruid maakt deze kleine rakker geen schijn van kans.

Groenland 2 werd uitgegeven door uitgeverij Van Halewyck. Richtprijs: 19,95 euro.

Groenland 2