Luie tuintips van Bartel Van Riet (slot)

348

26 APRIL 2013 | Snoeien, maaien, bemesten, wieden, verplanten,… Soms lijkt een tuin wel een strafkamp! Eigenlijk willen wij niets liever dan in een luie zetel op het terras te hangen met een smeulende barbecue en een frisse cocktail binnen handbereik. En dat kan! Dankzij de luie tips van tuinier Bartel Van Riet. Elke vrijdag van april verklappen we er enkele uit zijn nieuwe boek Groenland 2…

97777073

Luie tuintip 4: Nooit meer stressen!
Je hoeft nooit meer te lopen stressen wanneer je na al dat zwoegen en zweten een blaadje ziet vallen op die o zo nette tuin. (Oh no!) Laat de natuur gewoon zijn gang gaan en stop met je tuin te ‘stofzuigen’ en te maaien en te kuisen, je zult al veel minder snel de imperfecties merken. Geen reden meer dus om je zo druk te maken. Laat eventueel een klein stukje in je tuin vrij en gebruik het als wandelpad.

Of wanneer je wel een mooie, opgeruimde tuin wil, maar nog steeds geen zin heb om daar zelf moeite voor te doen. Kun je gewoon even lief knipperen naar de buren. Laat je charmes werken! Als de buurvrouw (of knappe buurman) zo graag tuiniert, maar zelf niet veel plaats heeft, kun jij je barmhartigheid tonen en je buur een stukje grond van jou laten bewerken. Zo heb je elke week verse groentjes of fruit én een mooi boeket bloemen. Mooi meegenomen toch?

Maar ja, al bij al is tuinieren helemaal niet zo slecht en saai als iedereen denkt. Je moet er gewoon wat tijd voor maken! Het is bovendien super goed voor je conditie. Wist je dat je door een halfuur in de moestuin te werken zo’n 200 tot 350 calorieën verbrandt? Dus hopla! Allemaal naar buiten, neem het leukste schopje en rakeltje mee en spitten, maaien, snoeien, wieden én vermageren maar!

Groenland 2 werd uitgegeven door uitgeverij Van Halewyck. Richtprijs: 19,95 euro.

Groenland 2