Maandag is telkens weer een baaldag. Weinigen gaan de eerste dag van de week fluitend naar het werk. Gelukkig kan je iets doen aan die maandagblues. Dit zijn vijf tips die van de baaldag een topdag maken.

1. Draag je lievelingsoutfit

Kleding dragen waar je je goed in voelt, maakt je altijd gelukkig. Draag je favoriete outfit op maandag en je zal je onmiddellijk een heel stuk beter voelen.

2. Avondje uit

Plan iets om naar uit te kijken tijdens de werkweek. Een avondje cinema, een lekker diner of iets drinken op café, het zijn allemaal leuke activiteiten. Plan ze ergens in zodat je werkweek ‘gebroken’ wordt en je iets hebt om naar te verlangen.

3. Doe op vrijdag al maandagwerk

Probeer eens op vrijdag al iets te doen wat je op maandag gepland had. Dat zal je die eerste dag van de week minder stress bezorgen zodat je ontspannen aan de week kunt beginnen.

4. Leuk weekend

Had je een weekend die echt ‘af’ was? Denk daar dan aan terug als je je op maandag naar je werk moet slepen. En plan maar al het volgende weekend ook.

5. Meetings later in de week

Als je belangrijke vergaderingen moet plannen, organiseer ze dan in het midden van de week. Zo kan je je op maandag (en dinsdag) rustig voorbereiden in plaats van het hele weekend te stressen voor die meeting op maandag.