Sinds vorige week is Vlaanderen een online magazine rijker, en wat voor één! Bij Maison Slash zijn ‘the parents alright’! Toen Anne, Ingrid en Gwen hun gading niet vonden op het wereldwijde web, besloten ze om zelf een magazine voor ouders die meer rock’n rol in hun leven willen te maken.

Want het is niet omdat je kinderen krijgt, dat je leven stopt. En je leven hoeft ook niet helemaal te draaien rond de ‘kids’ alleen. Onze vrouw ging aankloppen bij Maison Slash en werd er met open armen ontvangen door Ingrid Renders, één van de drie creatieve breinen achter dit project. Want ouders willen ook wat!

 

Druk aan het slashen #maisonslashopvadrouille #bijna #opendeurdag #Slashparent

A photo posted by Maison Slash (@maisonslash) on

Wie zijn de eigenaars van jullie huis?
Gwen Dubois, mama van één, is onze interieurarchitecte en grafisch talent. Ze had dringend een uitlaatklep nodig voor de ideeënstroom die haar hersenen produceren. Ze kan belachelijk goed koken en heeft een dada voor duurzaamheid. Anne Cornut, mama van vijf, had ook fotografe kunnen worden. Ze is verslaafd aan interieurs en schone dingen en gaat helemaal los bij koffie, gezelligheid en aanverwanten. Ze combineert haar leven als mama van vijf met een fulltime job. Ingrid Renders, mama van twee, kan niet kiezen tussen een job als journalist, televisiemaker of marketeer. Ze heeft een gat dat weigert te zitten en een heeft een curieuze neus. Ze houdt van gadgets, early adopters en ‘out of the box’-denkers.

Muziek

Wie mag er altijd bij jullie komen aankloppen en waarom?
Kate Moss! Omdat zij ook mama is en wij ons afvragen hoe ze alles wat ze doet, uitlegt aan haar kinderen en hoe ze alles combineert. Ook Brad Pitt mag gerust eens komen aankloppen. Hij heeft 6 kinderen en we vragen ons af hoe hij alles combineert? En ja, hij is terug vrijgezel, een niet onbelangrijk detail (lacht).

Wat staat er altijd op het menu bij jullie?
Alles! Wij zijn Maison Slash en wij kunnen niet kiezen! Anne heeft bijvoorbeeld genoeg aan een bakje blauwe bessen, Gwen heeft wat vreemdere eetgewoontes en eet bijvoorbeeld meringues van kikkererwten-sap. En ik hou van de gewone kost en ben al blij als ik mijn kinderen normaal eten heb kunnen voorschotelen. Wij eten ook heel graag van elkaars bord, wij inspireren elkaar enorm. Ook al hebben we andere eetgewoontes, we proeven graag van elkaars menu.

eten

Wat zit er altijd in jullie voorraadkast?
Chips, chocolade, geroosterde noten, spookjeschips die je opeet zonder dat je kinderen het gezien hebben en havermout.

Welke quote hangt er op jullie frigo?
‘The parents are alright!’ Waarom? Ons leven als ouder is soms misschien wat chaotisch en druk, maar eigenlijk is ons leven best prima.

Wie is ’s morgens het vroegste wakker en wie blijft het langste op?
Anne en ik staan het vroegste op, Gwen is het nachtmens in huis. Anne is een echt ochtendmens en ik switch tussen ochtend en avond (lacht).Interieur

Hoe verdelen jullie de taken in huis?
Gwen is onze ideeënfontein die overal inspiratie en linken in ziet, Anne verzorgt de samenwerkingen en is een geboren fotografe en ik doe vooral de redactie van de artikels en denk na over welk merk we zijn.

Waar mogen we jullie altijd voor wakker bellen?
We slapen al zo weinig, dus we hebben niet zo graag dat je ons wakker belt (lacht). Of er moet een serieuze reden voor zijn. Wanneer er iets gebeurt met onze partner of onze kinderen, mag je ons wakker maken. Alleen maar voor ernstige zaken dus, anders willen wij gewoon graag verder slapen.

Hoe combineren jullie de werken in jullie huis met jullie gezin?
Wij hebben naast Maison Slash alle drie nog een fulltime job! We werken aan Maison Slash na onze gewone werkuren en daar zijn al heel veel uurtjes naartoe gegaan. Toch lukt dat allemaal omdat we enorm veel energie krijgen van dit project. Voor we Maison Slash gebouwd hebben, kenden we elkaar nog niet zo goed, maar het voelt ondertussen aan als fijne tijd met vriendinnen.

Hoe zouden jullie de inrichting van jullie huis omschrijven?
Eclectisch, kindvriendelijk maar niet kinderachtig, een mix van oud en nieuw. Ons huis is ook nooit helemaal opgeruimd.

Ook op zoek naar meer rock’n rol in jullie leven als ouder? Ga dan zeker eens een kijkje nemen op www.maisonslash.be

Door Lobke Gielkens

Foto’s: Maison Slash