De fashionweeks van New York, Londen, Parijs en Amsterdam zijn om de welbekende reden iets anders verlopen dan andere jaren, toch zijn er weer heel wat nieuwigheden in make-upland te spotten. Van de stained lip look tot dramatic lashes: 2021 wordt het jaar van de durvers. Klaar om te stralen?

Rode statement, lips are here to stay

Het is nog even wachten, maar dit jaar gaan we eindelijk terug mondkapjesloos over straat kunnen lopen, ons terug kunnen voorbereiden voor een avondje stappen met vriendinnen en daten zónder afstand. Ook de make-up trends voor 2021 zien er veelbelovend uit. Zo zagen we de rode statement lips vorige zomer al opkomen, en het goede nieuws is dat deze trend ook in 2021 een keeper is. Deze all-time favorite zagen we oppoppen tijdens de New York Fashion Week, maar is eigenlijk nooit echt weggeweest.

Ben jij een grote fan van de klassieke ‘red lips’ look, maar moet je je mondmasker vaak dragen? Dan kies je best voor een lipstick met een long lasting effect. Zo blijft de Maybelline New York SuperStay Matte Ink 16 uur lang perfect zitten voor intense, vlekkeloze lippen. Gedaan met lippenstick die aan je mondmasker blijft plakken!

De Superstay Matte Ink Lipsticks van Maybelline zijn overal beschikbaar aan €11,99.*

Berry lips for the win

Niet iedereen is er verzot op, maar ook de bessenkleurige lipstick is dit jaar hot en trending. Zeker bij een donkere huidskleur is dit een fantastische look. Wil je een nonchalant effect aan je look toevoegen? Breng dan een kleine hoeveelheid aan van de SuperStay Matte Ink van Maybelline in het midden van je lippen zodat de kleur niet overal even intens is en druk je je lippen op elkaar. Let op: Zorg ervoor dat je je lipstick niet te ver op je liplijn aanbrengt, anders loop je het risico dat het eruit ziet als een uitgelopen lipliner. Werk je met meerdere kleuren? Tip dan eerst een basis op je lippen en vul het midden van je lippen verder in. Zo krijg je een subtiele, maar flawless look!

De Superstay Matte Ink Lipsticks van Maybelline zijn overal beschikbaar aan €11,99.* 

Belle naturelle: de natuurlijke, glowy look

Op Instagram zien we de natuurlijke make-up look met glowy finish steeds vaker opduiken. Een make-up look waarbij het lijkt alsof er bijna geen make-up gebruikt is, maar niets is minder waar. Aan de basis van deze natuurlijke look ligt een heus stappenplan, van hydraterende dagcrème en moisturizer over primer tot bronzer en highlighter. Elke stap is belangrijk, maar de absolute key voor een geslaagd resultaat, is je foundation.

De SuperStay Active Wear 30h Foundation egaliseert je huid en zorgt voor een zacht en mat effect. Mondmasker of niet, deze langhoudende foundation blijft tot wel 30 uur zitten. Werk je look af met concealer onder de ogen, neusbrug en kin, en highlighter om je jukbeenderen te accentueren.

De SuperStay Active Wear 30h Foundation van Maybelline is overal beschikbaar aan €15,99.* 

Boy eyebrows à la Cara Delevingne

Dankzij Cara Delevingne staan de dikke, volle ‘boy eyebrows’ intussen al enkele jaren op het lijstje van meest populaire make-up trends. En terecht want volle wenkbrauwen laten je jonger lijken en creëert volume in je gezicht. Ook in 2021 mag je je wenkbrauwen (deels) hun eigen gangetje laten gaan. Je wenkbrauwen de vorm geven die je wilt?

De Tattoo Brow 36h is een wenkbrauwstift die fijne haartjes makkelijk bijtekent voor een volumineus maar natuurlijk resultaat. Een georganiseerde chaos van je brows is het nieuwe chique. Let it grow baby!

De Tattoo Brow 36h van Maybelline is beschikbaar bij Di en Kruidvat aan €9,99.* 

Dramatische oogmake-up? Yes please!

Dat 2021 een beter jaar wordt, staat vast. Toch moeten we nog even volhouden en onze mondmaskers blijven dragen. De ideale periode dus om te experimenten met catchy oogmake-up. Een trend die we afgelopen winter al zagen opduiken, en ook in 2021 terugkomt, is de dramatische ooglook met véél zwart, over the top mascara en experimentele eyeliners. Een look met een vleugje rock-‘n-roll voor de stoerdere girls onder ons. De basics voor deze look? Een goede eyeliner pen en een va va voom volume mascara, voor extra lange en dikke wimpers. De Lash Sensational Sky High Mascara vgeeft je wimpers naast eindeloze lengte, ook een natuurlijk ogend volume. Het flexibele, kunststof borsteltje in de vorm van een punt geeft je een Sky High impact, wimper voor wimper. Combineer deze look met een foundation en simpele gloss, en you’re ready to go!

Mag het nog een tikkeltje dramatischer? Dan kan je ook gaan voor de Maybelline Falsies Lash Lift Extra Black Mascara. Deze volumemascara zorgt voor dramatische lengte, krul én volume. Je hoeft je bij de Falsies Lash Lift Extra Black Mascara geen zorgen te maken over klontjes, zwarte vlekken of strepen, want deze mascara blijft heel de dag perfect op zijn plaats zitten. Gooi die mascarapunt dus maar flink de lucht in, want 2021 is your time to shine!

De Lash Sensational Sky High Mascara van Maybelline is overal beschikbaar aan €15,99. De Falsies Lash Lift Extra Black Mascara van Maybelline is overal beschikbaar aan €14,99.* 

*Aanbevolen verkoopprijs als indicatie voor retailers.