Haal de lippenstift, oogschaduw en blush maar uit de kast, want op oudejaarsavond én nieuwjaar gaan we met z’n allen de glittertoer op! Geen minimalistisch gedoe, maar wel een upgrade van feestelijke kleuren op het gezicht. Maar hoe kan je je in een mum van tijd laten stralen zonder er too much uit te zien?

1. Oogschaduw in koninklijk goud

Geen klassieke look met sobere tinten dit eindejaar, maar wel felle glitterkleurtjes van goud en brons. Eén veeg op het ooglid is echter niet genoeg. De gehele oogoppervlakte mag namelijk geschminkt worden. Smokey eyes worden dit keer vervangen door gedurfde gouden contouren die zelfs een extra laagje boven en onder de wimpers krijgen. Beperk het zwarte oogpotlood of donkere oogschaduw, zodat de gouden kleuren letterlijk en figuurlijk in de verf worden gezet. Alleen de zwarte mascara wordt volumineus gebruikt, opdat de wimpers extra uitkomen.

2. Sprankelende pailletten

Je kan er niet omheen kijken: overal duiken glanzende pailletten op! Denk maar aan de kerstdecoratie, cadeauverpakkingen en outfits. Naar aanloop van het magische jaar 2020 mag het er heel feestelijk aan toe gaan en dus laten we ook ons gezicht stralen met zelfklevende strass steentjes en huidpailletten in Swarovski-stijl. Hou je van een vleugje glamour maar ben je geen fan van diamantjes op het gezicht? Besprenkel je dan met een beetje glitterspray of spuit er wat op de haarlokken. Stralen doe je sowieso!

3. Volle wenkbrauwen

De oogcontouren worden dan wel heel kleurrijk bijgewerkt, toch zouden we de wenkbrauwen durven vergeten. Geen nood, met een zacht penseeltje kan je ze volgens jouw haarkleur gemakkelijk bijkleuren en in de gewenste vorm brengen. Of volg de golden hype en doe er een gouden of bronzen schminklaagje op.

4. Creatief met eyeliner

De eyeliner is het ideale penseeltje om jouw ogen in de kijker te zetten. Meer nog, je kan er origineel mee aan de slag door bijvoorbeeld elegante krulletjes langsheen het oog te tekenen, de oogschaduw langs de uiteindes van het oog uit te schuiven (space look) of piepkleine stipjes of streepjes onder en boven de wimpers te zetten. Zwart, goud, zilver, brons,… alles is mogelijk!

5. Stained lips

Doordat vooral de ogen dit eindejaar een schitterende look krijgen, zullen we het overige deel van ons gezicht eerder mat laten. We hoeven er namelijk niet als een schilderij uit te zien. Daarom kiezen we voor stained lips, wat wil zeggen dat de lippen geen felle maar een vage kleur krijgen. Breng dus geen dikke laag lippenstift aan, maar dep er wat vlekjes kleur op. Vooral wijntinten zoals paars en bordeaux doen het dit jaar heel goed. Ideaal om straks de nodige nieuwjaarszoenen uit te delen zonder dat iedereen vol lippenstift hangt.

(door Elke Vierstraete/foto Getty Images)