Malta is een “zon bestemming plus”, een bestemming waar je niet alleen kunt genieten van een lekker zonnig klimaat, maar waar je ook heel wat extra’s mag verwachten, zoals een rijke geschiedenis en schitterende historische gebouwen, een bruisend nachtleven en heel wat bijzondere sport- en ontspanningsmogelijkheden.

Malta is compact en heeft een warmbloedige charme, zustereiland Gozo is groen, landelijk en rustig. Kortom… een ideale mix van cultuur en natuur. Reden genoeg dus om de Maltese eilanden als jouw vakantiebestemming te kiezen!

Duik in het verleden

Malta kent een lange en boeiende geschiedenis en veel van dat verleden is vandaag nog duidelijk zichtbaar. Duik er in de mysterieuze prehistorie van de eilanden, volg de voetsporen van St. Paul of zie waar de ridders van St. John het christendom verdedigden. Tip: in hoofdstad Valletta kan je een 5D-voorstelling bijwonen om kennis te maken met de geschiedenis van de eilanden. Leuk en boeiend!

Kindvriendelijk

Kinderen tevreden houden op reis, is niet altijd zo evident. Op Malta is dat echter geen probleem! De honderd en één activiteiten voor kleine en grotere deugnieten maken het eiland de gedroomde bestemming voor een gezinsvakantie. Zo kan je bijvoorbeeld met de kids naar het Playmobil funpark of naar verschillende avontuurlijke waterparken.

Actief en ontspannen

Op Malta kun je bijna elke mogelijke sport beoefenen, en zowel sporten met een hoog adrenalinegehalte als uiterst relaxte sporten. Rotsklimmen, caving, paragliden, golf, tennis en paardrijden,… Wat je maar wil! Het klimaat en landschap van Malta zijn bovendien geknipt om te wandelen, te fietsen of om er met de auto doorheen te rijden. Ga lekker dus een eind wandelen of boek een jeepsafari voor een off-road avontuur.

Wondere (onder)waterwereld

Malta staat op de derde plaats in de top 3 van mooiste duikbestemmingen ter wereld en dat hoeft niet te verbazen: de zee is er het hele jaar door warm en biedt prima zicht onder water. Ga al duikend op zoek naar vreemde zeebewoners in de gezonken wrakken van Malta’s maritieme verleden of ontdek al snorkelend een aantal geheimen van de onderwaterwereld.
Actievelingen kunnen een zeilboot huren of les nemen bij een van de zeilscholen; degenen die liever willen ontspannen aan boord kunnen een cruise door de haven maken.
Het winterseizoen is ook perfect om van de zee te genieten: lekker langs het strand of over de kliffen wandelen. De kust bij Dwerja op Gozo biedt prachtige vergezichten over de onstuimige golven.

Waarom Malta de perfecte winterbreak is

  •  Omdat de temperaturen op Malta zelden onder de 15°C zakken en je zelfs in de winter een gemiddelde van 6 uur zon per dag krijgt. 20°C in januari? Het kan!
  •  Omdat je een maximum aan zon krijgt op nog geen 2u.30 vliegen (en aan vrij voordelig geprijsde vliegtuigtickets, verkrijgbaar via Air Malta).
  •  Omdat zwemmen (en snorkelen) in zee vaak ook mogelijk is tijdens de wintermaanden.
  •  Malta: 25 km lang / 13 breed
  •  Gozo: 15 km lang / 7 breed
  •  Omdat je er tijdens hartje winter kan aperitieven op gezellige terrasjes.
  •  Omdat je er het hele jaar door verse vis kan eten aan het water.
  •  Omdat Malta dit jaar de Culturele Hoofdstad van Europa is.

Meer weten? Surf naar www.malta.be