Mama Mieke in filmland (1)

85

3 MEI 2013 | Mieke Wilmssen is in mei onze filmrecensente. Elke week gaat deze vrolijke mama een nieuwe film checken en daarna bezorgt ze ons haar ongezouten verslag. Dankzij haar weet je dus welke film je móet zien… en welke zeker niet. Mieke maakte haar debuut voor… 21 And Over!

21-and-over-Movie

Mei is mama-maand en voor deze mama ook filmmaand. Ik word immers door Steps verwend met vijf weken lang me-time op woensdagavond. Vijf woensdagen naar een nieuwe film in ruil voor een verslag op de website? Over zo’n voorstel moet ik niet lang nadenken!

Op woensdag 1 mei laat ik dus mijn dochters achter bij mijn man – hij krijgt nog een “niet vergeten”-lijstje in zijn handen gestopt – en vertrek met vriendin Katleen voor mijn eerste film. Het wordt 21 And Over, een komedie van de makers van The Hangover. Wat ik verwacht? Ontspanning, humor en er mag ook een beetje een verhaal inzitten natuurlijk. Worden de verwachtingen ingelost? Ik kom relaxed de zaal buiten en heb verschillende keren luidop gelachen.

En het verhaal? Drie vrienden zijn elkaar een beetje uit het oog verloren maar als één van hen, Jeff Chang, 21 wordt, vinden de twee anderen het maar heel logisch dat ze hem mee uitnemen om hem dronken te voeren. De jarige stemt toe op voorwaarde dat hij de volgende dag fris en uitgerust is om, onder druk van zijn dominante vader, een belangrijk toelatingsgesprek te doen op de universiteit waar hij voor arts gaat studeren. Wat volgt in de loop van de avond, is een aaneenschakeling van straffe toeren die de jongeren uithalen: van plassen vanop de toog naar een vol café tot een dartspijltje gooien door een vechtersbaas zijn wang. Als het welletjes is geweest, willen de twee vrienden Jeff Chang naar huis brengen en gaan ze op zoek naar zijn adres. Dat wordt een complexe zoektocht vol hindernissen, nog veel drank, wilde feestjes, een woeste bizon, een knuffelbeer vastgelijmd aan edele delen, … Of Jeff Chang op tijd thuis geraakt en bekwaam is voor zijn gesprek, ga ik niet verklappen.

Zou ik deze film aanraden aan een vriendin? Waarschijnlijk niet. Aan mijn 19-jarig nichtje? Misschien wel. Kortom: niet echt een hoogvlieger,veel diepgang zit er niet in. Maar wie anderhalf uur wil ontspannen en niet te veel nadenken, zal wel plezier beleven aan deze film, die trouwens hard aan The Hangover doet denken maar dan voor een jonger publiek. Op het einde van de film krijg je nog twee mooie boodschappen mee. Ten eerste: volg je eigen weg, niet de weg die iemand anders voor je bepaald heeft. En nog één: echte vriendschap moet je koesteren. Met die gedachten in mijn achterhoofd val ik ‘s avonds vredig in slaap…

Tot volgende week!

Mieke