Mama Mieke in filmland (2)

42

10 MEI 2013 | Mieke Wilmssen is in mei onze filmrecensente. Elke week gaat deze vrolijke mama een nieuwe film checken en daarna bezorgt ze ons haar ongezouten verslag. Dankzij haar weet je dus welke film je móet zien… en welke zeker niet. Deze keer koos ze voor een avondje Robert Redford met The Company you Keep.

The-Company-You-Keep

 

De tweede woensdag van mijn filmmaand mag Olivier (mijn man) mee en kies ik dus best niet voor een romantische komedie. We zoeken een film die ons beide kan bekoren en het wordt The Company you Keep, een thriller geregisseerd door Robert Redford, die zelf ook de hoofdrol speelt. Verder duiken in deze film heel wat andere bekende namen op, zoals Shia LaBeouf, Nick Nolte, Susan Sarandon, Sam Elliott, Chris Cooper,…

Het verhaal? Jim Grant (Robert Redford) is een advocaat die na het overlijden van zijn vrouw zijn elfjarige dochter alleen opvoedt. Op een dag wordt Sharon Solarz (Susan Sarandon) , een vroegere kennis van Grant, gearresteerd. Zij wordt door de FBI al jaren gezocht omdat zij in de jaren ’70 lid was van een radicale groepering die aanslagen pleegde in Amerika als protest tegen de Vietnamoorlog. Een alerte journalist (sterk gespeeld door Shia LaBeouf) verdiept zich in de zaak, ontdekt de ware identiteit van Jim Grant en zorgt ervoor dat deze ook op de vlucht moet. Ook hij was immers betrokken bij de gewapende bankoverval waarvoor Solarz is opgepakt. Daarna volgen we de vlucht van Jim Grant die leidt naar verschillende personen uit zijn verleden. Maar naar wie is hij eigenlijk op zoek?

Wat we ervan vonden? Dit is best een leuke film. Niet altijd spannend genoeg om een thriller te heten, hij lijkt vaak meer op een drama. Over het einde en de verrassende keuze van de journalist hebben we nog even nagepraat, dus de film is best beklijvend.

Wie gaat kijken moet ook even letten op de scène waar het personage van Robert Redford gaat joggen. Het deed ons een beetje denken aan Benidorm Bastards. Sorry Robert! Hoe zullen wij misschien joggen als we 77 zijn?

Tot volgende week!

Mieke