Mama’s in transitie

72

31 MEI 2013 | In 26 dagen leidt Lobke je op tot een hippe mama. Met haar leuke mama ABC leer je alles over de leuke wereld van het moederschap. De T staat voor Transitie. Of hoe je als mama met een paar kleine ingrepen je leven en dus ook dat van je kinders kan veranderen.

Een tijdje geleden las ik dit leuke boek: ‘Groeten uit Transitië’. Ik was al een tijdje bezig met hoe we met een paar kleine ingrepen soms ‘anders kunnen leven’, want daar gaat het eigenlijk over in Transitië: een zoektocht naar duurzamer leven zonder aan kwaliteit in te boeten.

Enkele tips op mama’s lijf geschreven:

1. Gebruik wasbare luiers in plaats van wegwerpluiers
Wisten jullie dat je zolang je kind niet zindelijk is, ongeveer 4250 luiers gebruikt en ongeveer 1062kg restafval hebt van luiers? Overweeg dus zeker om wasbare luiers te proberen. Je kan een startpakket wasbare luiers kopen of je kan met tetradoeken zelf luiers plooien. In het boek ‘Groeten uit Transitië’ leggen ze je graag uit hoe je dat doet.

baby

 

2. Koop een bakfiets
Boodschappen, kinders, boodschappen met kinders, buggy’s, kasten of tafels, je kan bijna alles vervoeren met de bakfiets. Fietsen is niet alleen goed voor het milieu, als je je auto minder gebruikt, bespaart je dat een hoop in je huishoudbudget.

3. Neem een groente-en fruitabonnement
Dit is een pakket bij een boer waarbij je (twee)wekelijks recht hebt op een hoeveelheid verschillende seizoensgroenten. Zo leer je eenvoudig en lekker koken met groenten van bij ons. Zelf ben ik ook aan het experimenteren met het groenteabonnement. Volg het hier: Leuke Wereld.

4. Mijd plastic en wegwerptroep
Zeker als het aankomt op speelgoed. Ga eens langs de Kringwinkel of de rommelmarkt voor speelgoed. Zo leer je je kinderen dat je niet alles nieuw moet kopen en respect moet hebben voor de dingen. Anders denken ze dat je dat kapotte speelgoed gewoon vervangt.

5. Drink kraantjeswater de luxe
In plaats van te sjouwen met pakken fleswater, drinken jij en je kinderen voortaan water uit je eigen kraan. Het is niet alleen perfect gezond, maar ook heerlijk goedkoop! Je kan er bovendien citroen of vlierbloesemsiroop aan toevoegen voor een lekker smaakje!

Veel succes!

X
Lobke