Man Of Steel

236

21 JUNI 2013 | Stijn Lycke is in juni onze filmrecensent. Elke week gaat deze lookalike van Daniel Craig (aka James Bond) een nieuwe film checken. Achteraf bezorgt Stijn ons dan (shaken, not stirred) zijn verslag. Dankzij hem weet je dus welke film je móet zien… en welke zeker niet. Deze week ging hij de avonturen van Superman bekijken: Man Of Steel.

men of steel

Een schot in de roos! 10 op 10! Af! Wie hier stopt met lezen, zal er van uit gaan dat ik een aangename bioscoopervaring heb gehad…

En dat is helemaal juist.

Toen ik zag dat Man Of Steel de enige film is die ik kon kiezen, kreeg ik een rilling over mijn rug.  Hoeveel films komen er elk jaar uit waar de wereld gered moet worden? Na mijn eerste  twee recensies (Star Trek en The Bling Ring) was ik oprecht bang geworden dat ik het type reviewer was die altijd negatief is.

NIet dus. Superman heeft me meer dan een uur puur doen genieten.  Het eerste deel van de film, waar er in feite weinig actie is, zit magistraal goed ik elkaar.  Met mijn 3D bril aan, kwam de animatie wondermooi tot zijn recht en ja hoor, ook de acteurs zijn goed gecast.  Kevin Costner in de rol van aardse vader van superman, is een voorbeeld van een filmster die een film naar een hoger niveau tilt.

Het is een verhaal dat iedereen kent en toch word je nog meegezogen.  (En dan plots springen de lichten aan in de zaal en is het pauze.  Bij een kinderfilm kan ik dat begrijpen, maar een spannende film als dit kan dit missen als kiespijn.  De slechteriken vallen net de aarde aan!)

En ze vallen trouwens de aarde goed aan.  Het stuk waar iedereen voor het eerst het buitenaardse schip ziet en waar je merkt dat bij elke aardbewoner de spanning te snijden is, zit in deze Man Of Steel goed in elkaar.  Dit moment komt in zoveel andere films voor, maar nu kon ik echt meeleven met de mensen die verbaasd naar de hemel keken…

Jammergenoeg is het laatste deel van de film iets wat ik wel al heb gezien ‘in zoveel andere films’.  Elk flatgebouw in de stad viel om, elke straat werd vernield zoals onze snelwegen door een strenge winter en eindeloze gevechten tussen Superman en Zod, beiden onoverwinnelijk natuurlijk.

Ga jij kijken naar Man Of Steel? Dan ga je een aangename avond hebben.  Ik ben er echter wel van overtuigd dat je net als ik zal denken aan Independence Day op het einde van de film.  En ik ben ook zeker dat je stiekem in het toilet je vuist in de lucht zal steken om even te testen of je niet weg kan vliegen.  Of doe enkel ik dit?

Uw reporter, zonder superkracht blijkbaar, heeft nog één klein vraagje voor de lezer van Steps: Hoe krijg je in godsnaam het theme song deuntje van Superman uit je hoofd?

En lap, nu ga je rap even googelen en ben ik niet meer alleen die de rest van de dag ‘tatatataaa’ zal neuriën.

Tot volgende week !
Stijn