Droom je van mooi verzorgde nagels en zachte handen maar weet je niet hoe daaraan te beginnen? Ziehier hoe je in 7 makkelijke stappen de perfecte manicure kun toepassen.

Stap 1: scrubben

Verzacht je handen met een handscrub. Een scrub verwijdert dode huidcellen, voedt je handen en maakt ze fluweelzacht.

Stap 2: hydrateren

Breng een handcrème aan om je handen te hydrateren en zacht te maken en droogheid te vermijden.

Stap 3: reinigen

Reinig je nagels of verwijder resterende nagellak met een remover. De remover reinigt de nagels en geeft ze weer hun natuurlijke glans.

Stap 4: beschermen

Bescherm je nagels met een base coat (basislak) of kies voor een intensieve verzorging verrijkt met essentiële actieve bestanddelen. De basislak verbetert de hechting van de nagellak, beschermt en voedt de nagels en maakt ze glad.

Stap 5: lakken

Brengt twee lagen van je favoriete kleur aan.

Stap 6: fixeren

Gebruik een top coat om je nagellak te fixeren en te doen glanzen. De top coat geeft een glanzende finish en verlengt de duur van je manicure.

Stap 7: nagelriemverzoring

Hydrateer je nagelriemen met de cuticle oil; de natuurlijke oliën hydrateren en revitaliseren de nagelriemen waardoor ze glad en zacht worden.

Tip: Waarom je nagels geen feestelijk tintje geven? De gel couture eindejaarscollectie van Essie bestaat uit zes nieuwe tinten – van parelmoerroze over smaragdgroen metallic tot bordeaux crème – die je nagels tot ware juweeltjes omtoveren. Vooral de metallic tinten lenen zich perfect voor een avondje uit. (14,90 euro – www.essie.be)