Marie in filmland (5)

35

31 JANUARI 2013 | Marie Himpe is in januari onze filmrecensente. Elke week gaat ze een nieuwe film checken en daarna bezorgt ze ons haar ongezouten verslag. Dankzij haar weet je dus welke film je móet zien… en welke zeker niet. Deze week trok Marie een laatste keer naar de Kinepolis in Kortrijk… naar Zero Dark Thirty!

zero-dark-thirty-2012-img06
To see or not to see. That is the question?

Met pijn in het hart trok ik voor jullie een laatste keer ten strijde! Wederom heb ik een film met de nodige actie op de rooster gelegd. (De wet van Murphy, zonder twijfel de wet van Murphy.) Ik had deze keer wel de volledige én uitgebreide keuze tussen DRIE nieuwe films! Ofwel heeft Kinepolis mijn welgemeende en oprechte excuses van vorige week aanvaard. Waarvoor dank en even goeie vrienden.

Deze week ligt Zero Dark Thirty op het offerblok. Na alle commotie in de kranten en op tv, kon de gewichtige mening van uw Stepsrecensent toch moeilijk ontbreken?! Deze thriller gaat over de klopjacht naar Osama Bin Laden na zijn fratsen van 9/11. Het onderzoek wordt geleid door de knappe en jonge Maya, die zich zo in de zaak heeft vastgebeten dat ze er bijna alles voor heeft opgegeven (en zichzelf nu afvraagt of het het wel allemaal waard was).

De elfseptembergebeurtenissen worden in het begin van de film nog eens uitgebreid in beeld gebracht – voor diegenen die op goed geluk een film kozen en nog niet wisten waarover het eigenlijk gaat. Voor de rest een bijzonder spannende en beklijvende prent – over de hele lijn. De performances waren ook bijzonder realistisch.

As usual was ikzelf weer minder fan van de vlezige martelscènes. Maar abstractie makend van dat gruwelijk feit én het feit dat de film alweer twee en een half uur in beslag nam, kan ik (voor een keer) weinig kritiek geven.

Voor wie dus zin heeft in een spannende film met een ietwat historische achtergrond (weliswaar gemixed met heel wat fictieve elementen): allen daarheen!

Marie Himpe