Liefhebbers van de superhelden van Marvel kunnen vanaf volgende zomer verblijven in het Disney’s Hotel New York – The Art of Marvel, in Disneyland Parijs. Het hotel is een eerbetoon aan de Marvel Superhelden, wordt gebouwd in de typische stijl van New York en zal opvallen door een grote collectie kunstwerken.

Disney’s Hotel New York – The Art of Marvel is het eerste hotel gewijd aan The Art of Marvel en zal een van de grootste collecties Marvel-kunstwerken ter wereld hebben, met meer dan 300 items, waaronder exclusieve en nooit eerder geziene stukken.

Disneyland Paris werkt samen met meer dan 50 kunstenaars om het rijkdom van het Marvel universum te laten zien: stripboekomslagen, posters, illustraties uit films, storyboards, originele schetsen en meer.

Alle kamers (inclusief 471 Superior Rooms) tonen verschillende Marvel-kunstwerken en de 65 Empire State Club Rooms bieden extra faciliteiten. Het hotel beschikt ook over 25 ruime suites die een levendig eerbetoon brengen aan de iconische helden – de Avengers en Spider-Man.

Uiteraard zijn ook de restaurants en bars volledige Marvel-geïnspireerd:
• het Manhatten Restaurant is een elegant en verfijnd restaurant met bediening aan tafel, verlicht door een prachtige door Asgard geïnspireerde kroonluchter.
• Downtown Restaurant biedt een echte culinaire reis door het cosmopolitische New York, met een buffet met een mix aan Amerikaanse specialiteiten en gerechten die verwijzen naar Chinatown en Little Italy. Je kunt er ook proeven van een selectie van op Marvel geïnspireerde specialiteiten.
• Skyline Bar is een typische martini-bar in New Yorkse stijl met adembenemend uitzicht over de skyline van New York, alsook enkele door held geïnspireerde verrassingen.
• Lounge Bar is een trendy bar in Manhattan-stijl met verse biologische producten.

Een verblijf in een Marvel-hotel is natuurlijk niet compleet zonder een ontmoeting met de iconische helden, en dat kan op het Super Hero Station. Wil je zelf in actie schieten? Dan kan dat in de Metro Pool (een watercomplex met binnen- en buitenzwembad, kinderbad, jacuzzi, sauna en hamam), de Metro Health Club (een fitnesscentrum uitgerust met machines en sportaccessoires) of de Marvel Design Studio (een universum alleen voor kinderen, waar ze hun favoriete Marvel Superhelden leren tekenen in een filmstudio-omgeving).

Het hotel opent officieel op 15 juni 2020 en een verblijf boeken is reeds mogelijk. Vroegboekers mogen zelfs een uniek kunstwerk mee naar huis nemen: een exclusief en gelimiteerd kunstwerk van de Britse kunstenaar Matt Ferguson, beroemd om zijn epische creaties voor Marvel.