Schoonheidsmaskertjes zijn een echte trend en daar kunnen we alleen maar blij om zijn: zo’n een masker is een echte traktatie voor je huid en het aanbrengen ervan nodigt uit tot een momentje van rust. Dankzij onderstaande vijf tips haal je nog meer uit je verwenmomentje.

1. Ontspan

Natuurlijk kun je een maskertje opbrengen en ondertussen gewoon verder doen met je activiteiten. Maar beter is om die 10 tot 30 minuten (afhankelijk van de inwerktijd van je masker) gewoon even helemaal niks te doen en lekker te ontspannen.

2. Reinig goed

Een maskertje breng je aan op een goed gereinigde huid. Zo kunnen alle ingrediënten optimaal hun werk doen. Heb je geen gevoelige huid, dan kun je na het reinigen ook nog even scrubben voor een optimaal resultaat.

3. Zoek de warmte op

Warmte zorgt ervoor dat de poriën in je huid open gaan staan, waardoor de werkzame bestanddelen makkelijker op je huid kunnen inwerken. Dus, dep de huid even met warm water of neem een stoombadje. Een maskertje aanbrengen terwijl je in het bad zit, is ook altijd een goed idee.

4. Respecteer de tijd

Laat het masker voldoende lang zitten zodat het optimaal zijn werk kan doen, maar laat het niet langer inwerken dan voorgeschreven. Verlies je de tijd uit het oog, dan kan het masker voor irritatie zorgen of, naargelang het type masker, je huid doen uitdrogen. Even de wekker zetten dus.

5. Nazorg

Welk maskertje je ook gebruikt, belangrijk is dat je naderhand alle restjes van het masker grondig verwijdert. Breng om af te sluiten nog een goede verzorgende crème aan.

(foto’s getty)

Onze favorieten:

1. Intens hydraterend oogmasker met zeewater en hyaluronzuur van Garnier om aan te brengen voor je gaat slapen. (www.garnier-be.com)

2. Zuiverend en diep reinigend masker van Galénic. (Verwarmend Detox Masker –  apotheek en parapharmacie)

3. Maskertjes van Babor met cafeïne voor de vermoeide huid, zwarte parel-extract om te zuiveren en argan-extract om te verstevigen, te hydrateren en rimpeltjes te doen vervagen. (schoonheidsinstituut – be.babor.com)

4. V-Shapingmasker Sérum Végétal van Yves Rocher, om het gezicht, decolleté en hals te liften en rimpels glad te strijken (www.yves-rocher.be)

5. Antirimpel tissue masker met hyaluronzuur en collageen booster van Nivea. Rimpels worden verminderd, gezichtscontouren worden hertekend en de huid voelt zachter aan. (www.nivea.be)

6. Verzorgend en kalmerend anti-aging gezichtsmasker van Siam met vitamines, aminozuren en hyaluronzuur. (www.siamolie.be)