Een felgroen drankje zien passeren op Instagram? Dan is het ongetwijfeld matcha! Iedereen is gék van matcha. Helemaal terecht: de groene thee heeft een wonderbaarlijke werking op je lichaam.

All the Shapes & Sizes

A photo posted by Cha Cha Matcha (@chachamatcha) on

De populariteit van matcha lijkt maar niet af te nemen. Matcha is groen poeder, gemaakt van theepoeder van de fijnste groene theeblaadjes. Het wordt gebruikt in thee, maar ook in muffins, ijsjes, guacamole en noem maar op! In New York heb je al adresjes waar enkel en alleen matcha geserveerd wordt, zoals Cha Cha Matcha. Terwijl wij pas de laatste jaren en maanden kennis maken met matcha, drinken ze het groene goedje al eeuwen in Japan. Matcha is erg geconcentreerd, een kopje matcha thee staat gelijk aan drie kopjes gewone groene thee.

1. Calorieverbrander

Laten we maar meteen met het goede nieuws beginnen: matcha verbrandt calorieën! De groene thee verhoogt de stofwisseling en het lichaam verbrandt tot vier keer sneller vet dan anders. En in tegenstelling tot andere afslankingsmiddeltjes, heeft matcha géén bijwerkingen.

2. Beter geheugen en concentratie

In matcha zit L-theanine, wat ervoor zorgt dat er dopamine en serotine wordt aangemaakt in je lichaam. Goed voor je geheugen én je concentratie.

3. Kalmerend effect

Matcha heeft een kalmerend effect, zonder dat je minder alert wordt. Monniken gebruiken al eeuwenlang matcha om te mediteren.

4. Detoxen

Matcha is de ideale manier om je lichaam te ontgiften. De groene thee verwijdert op een natuurlijke manier afvalstoffen uit je lichaam.

5. Minder risico op hart- en vaatziekten

Wie groene thee drinkt heeft tot 31% minder risico op hart- en vaatziekten, in vergelijking met iemand die nooit thee drinkt. Matcha thee bevat zelf nog meer beschermende stoffen dan gewone groene thee, wat de voordelen voor je lichaam nog groter maakt.

6. Boordevol antioxidanten

Matcha zit boordevol antioxidanten die je lichaam gezond houden. Deze stoffen zijn goed voor je bloeddruk, bloedcirculatie en ze helpen tegen veroudering.

(omslagfoto Cha Cha Matcha)