Oké,we geven het toe, we houden van een beetje glans: in onze haren, in onze outfit en op onze lippen. Maar dit najaar kiezen we voor een switch, want matte lipstick is hot! Met een heel gamma aan matte kleuren creëer je in enkele stappen de mooiste lippen.

1. Scrubben, scrubben, scrubben

Wil je je matte lippenstick goed aanbrengen, dan moet je eerst zorgen dat je lippen netjes zijn. Dus geen velletjes of andere onvolmaaktheden, want dat zie je meteen. Gebruik een scrub om je lippen zachtjes te ontvellen of een oude tandenborstel die je nat maakt met wat lauwwarm water.

2. Gebruik een primer

Matte lippenstift heeft de vervelende gewoonte je lippen uit te drogen, meer dan een glossy lipstick. Dus gebruik je het best een primer, die ervoor zorgt dat je lippen minder snel droog worden en je lippenstift beter blijft zitten.

3. Trek er een lijntje rond

Het is misschien een saai klusje, maar een lippenpotlood is onontbeerlijk als je je lippen wil laten schitteren. Kies een potlood in dezelfde kleur als je lippenstift, of een tintje donkerder als je je lippen voller wilt laten lijken.

4. Begin in het midden

Nu je klaar bent met de voorbereiding, komt het echte werk: het aanbrengen van de matte lipstick. Om een egale look te hebben, begin je het best in het midden van je lippen en werk je zo naar de buitenkant. Wil je dat je lippenstift echt perfect zit? Dan breng je ze het best aan met een fijn kwastje.

5. Finishing touch

Je lippen over elkaar wrijven als je de matte lippenstift hebt aangebracht, doe je beter niet. Want bij de matte kleur heeft dat een averechts effect. Dus je laat het best de lippenstift drogen. Dep even met een tissue en breng opnieuw de kleur aan voor een intense look.