Maya: “Met Archistas verveel ik me geen moment!”

327

11 APRIL 2014 | Dat wij bij Steps een zwak voor blogs hebben, is publiek geheim. Daarom zetten wij elke week een andere Belgische blog en blogger in de kijker. Multi-topicblog Archistas neemt deze week het kroontje over.

Maya Bogaert (23) is architect en combineert op haar blog Archistas haar duidelijke passie voor architectuur met een mode- en reistic. Die drie onderwerpen bezorgen haar een eindeloze stroom aan ideeën. Variatie én plezier gegarandeerd!Archistas-steps

Beginnen bloggen
“Al sinds mijn elfde testte ik mijn virtuele pen op meerdere websites en blogs maar zoals dat gaat op die leeftijd, gooide ik telkens na een aantal maanden de handdoek in de ring. Mijn generatie is opgegroeid met het internet, dus mijn eigen plek op het web – nu met een meer volwassen blik – leek me geen gek idee. Twee jaar geleden besloot ik dus om me opnieuw aan het blogavontuur te wagen en het deze keer goed te doen. Ik studeerde architectuur, dus Archistas ontstond met ruimte voor personal style en architectuur. Al snel werd reizen ook een topic op de blog. Nu ben ik ervan overtuigd dat mijn eigen blog beginnen een heel goede beslissing is geweest.”

Volhouden
“Ik blijf maar nieuwe ideeën hebben voor posts en de afwisseling tussen mijn drie topics helpt me om genoeg variatie te brengen. Ik verveel me dan ook geen moment met mijn blog. Plezier is volgens mij de sleutel, al was het vorig jaar soms moeilijk om het bloggen te combineren met mijn laatste jaar architectuur. Maar zelfs dan was het zelden meer dan een weekje stil.”

Inspiratie
“Eerst en vooral haal ik inspiratie uit mijn omgeving. Nu het lente is, ga ik bijvoorbeeld op zoek naar mooie bloesems als back-drop voor mijn outfitfoto’s. Reizen in ook een belangrijke inspiratiebron. On the road probeer ik zoveel mogelijk leuke plekjes en gebouwen – ik blijf natuurlijk architect (lacht) – vast te leggen met mijn camera om ze daarna op mijn blog te delen. Maar ook mijn eigen stad Brussel inspireert, zeker als je de toeristische route verlaat en in plaats daarvan de lokale hotspots opzoekt. En ik mag zeker Pinterest niet vergeten, daarop verzamel ik zoveel inspirerende beelden. Als ik helemaal geen idee heb waarover te schrijven, trapt Pinterest mij direct weer op gang.”

Daily reads
“Eén van mijn grootste favorieten is de Australische Gary Pepper, haar foto’s zijn net plaatjes uit een magazine. Haar looks zijn altijd prachtig om te zien én ze reist de hele wereld rond. De ideale wegdroomblog dus. Ik hou ook van de editorial-looks van Kristina Bazan van de Zwitserse blog Kayture. Mijn favorieten lijken net van een pagina uit Vogue gestapt maar dan met een persoonlijke touch, die ik belangrijk vind. Fotografie is voor mij altijd het allerbelangrijkste op een blog. Zelf ben ik er ook veel mee bezig en ik kijk graag naar wat hun foto’s zo speciaal maakt. Verder lees ik echt een heleboel blogs, ik volg er zeker zo’n vijftigtal actief op. Zeker de blogs van vrienden uit de Belgische blogsfeer volg ik op de voet.”

Maya’s eigen favorieten
“Het is moeilijk om op je eigen blog favorietjes te hebben, maar dit zijn bijzondere posts uit elk van de drie categorieën: Paris is always a good idea, dus voor mijn 23ste verjaardag ben ik samen met mijn vriend in een opwelling naar Parijs gereden. De combinatie van zalig weer en één van mijn favoriete steden resulteerde in deze onvergetelijke outfit post.

In de categorie architectuur is Nightshop favoriet. De combinatie van kunst, een unieke locatie en mijn trots over foto’s die ik er toen nam, sealed the deal.

Na een hartverscheurende keuze tussen mijn safarireeks of Dubrovnik koos ik dankzij Kings Landing voor de tweede optie. Kroatië is een echte aanrader voor wie houdt van een perfecte mix van zon, geschiedenis en prachtige uitzichten. En wie weet kom je er de acteurs van Game of Thrones nog tegen.” (lacht)

Succesvolle posts
“Mijn outfitposts hadden altijd het meeste succes, maar die werden recent ingehaald door de reisposts. Ik zou nooit louter een personalstyleblog willen zijn, ik ben er ook van overtuigd dat mijn lezers de variatie aan topics net boeiend vinden.”

Blogfrequentie
“Ik post tweemaal per week, al is de ambitie er al lang om daar toch zo’n drie tot vier keer van te maken.”

Life-saving tip
“Iedereen is altijd vol lof over Ellis Gourmet Burger, maar mijn favoriete hamburgerrestaurant is Houtsiplou, een beroemdheid onder de hippe Brusselaars. De frietjes worden in een bloempot geserveerd en het decor is supergezellig.”

Gouden tip voor aspirant-bloggers
“Vergeet je eigen stem niet! Er is niets mis mee om je te laten inspireren door anderen, maar het is net jouw persoonlijke kijk die jou interessant en uniek maakt.”

Welke vraag hadden we jou nog moeten stellen?
“Wie mijn favoriete architect is. Het zou hoe dan ook een tricky vraag geweest zijn want ik heb er enkelen. Allemaal komen ze uit Japan. De oneindige creativiteit waarmee zij huizen bouwen is iets wat wij ons hier in Europa amper kunnen voorstellen. Alles is perfect afgestemd op de bewoners en vaak op de meest gekke, kleine perceelvormen uitgevoerd. Favorieten van mij zijn Kengo Kuma, Kazuyo Sejima, Atelier Bow-Wow, Ryue Nishizawa en Sou Fujimoto. Zoek je originele en inspirerende architectuur, google hen dan eens!” (lacht)

Ine D’hoe