Vraag: waar kun je in eigen land leuk citytrippen en hebben zowel de ouders als de kinderen er het prima naar hun zin? Antwoord: in Mechelen! De stad verrast met een gezellig centrum, toffe attracties op kindermaat en leuke winkeltjes en restaurants. Ziehier onze 5 tips voor een trip met de kinderen naar Mechelen (en lees vooral verder want je kunt een gratis verblijf in deze stad winnen!)

1. De Mechelse reus: Sint-Romboutstoren

Vanuit alle hoeken torent de Sint-Romboutstoren boven de stad uit. Maak je borst nat voor de beklimming, want deze Mechelse reus is maar liefst 97 meter hoog! Onderweg kom je op adem in de zes torenkamers waar je je ogen rijkelijk de kost kunt geven. Terwijl ouders over de geschiedenis van het gebouw leren, amuseren kinderen zich met een zoektocht op de verschillende verdiepingen. Eenmaal boven doet het indrukwekkende uitzicht van op de skywalk je verstommen. Wie goed zoekt, ziet zelfs het Atomium of de kathedraal in Antwerpen!

2. Museum Hof van Busleyden

Vanaf 17 juni 2018 kun je de Bourgondische Nederlanden herbeleven in het nieuwe Museum Hof van Busleyden in Mechelen. In een statig 16de eeuwse stadspaleis leer je hoe de Bourgondische hofcultuur doorleeft in de hedendaagse stad.

En ook de kinderen zullen zich niet vervelen, dit staat er onder andere op de agenda:

  • Hiëronymus van Busleyden ontvangt gezinnen als speciale gasten in zijn stadspaleis. Een routeplan laat je ruimte per ruimte ontdekken en voert je naar de ‘gouden kubussen’ die leuke opdrachten voor het hele gezin bevatten. Laat een stoet door de museumzaal stappen, zing mee met Busleyden of maak jouw eigen fabeldier… Je eindigt je bezoek op de belevingszolder, waar je het routeplan omtovert tot je eigen Besloten Hofje.
  • Kinderen kunnen er verder ook genieten van Margareta’s buren, een heerlijk hoorspel van het Geluidshuis. Je kan het hoorspel gratis downloaden in de app en via de site van het Geluidshuis of beluisteren op de belevingszolder. De ideale manier om je bezoek alvast op smaak te brengen!
  • Na je bezoek aan het museum kan je naar hartenlust knutselen op de belevingszolder. In de luistersalons kan je de verteltours beluisteren of het hoorspel van het Geluidshuis (her)ontdekken. Je verkent er ook de verschillende Bourgondische plekjes in de stad. Een plek voor de hele familie!

3. Mechelen stuurt je stappen

Zin in toffe wandelingen?  Mechelen stuurt je stappen neemt je met twee interactieve wandelingen kriskras door Mechelen in familieverband;  ‘Van Arend tot Zwaluw’ is een beestige ontdekkingstocht door de stad, ‘Met Natte Voeten’ is dan weer een avontuurlijke stadswandeling langs het water in de stad.

4. Mechelen als speelterrein

Ravotten, klimmen, hangen, zitten en rusten kunnen de jongsten ook ín de historische binnenstad. Zes spelinstallaties bieden de kans om een stadsbezoek af te wisselen met onvergetelijke momenten. Wie spurt het snelst door het labyrint aan de Sint-Katelijnekerk? Wie klimt het hoogst op de XXL-pop aan de Sint-Romboutstoren?

Bij Visit Mechelen ligt een plannetje klaar, die je naar alle spelprikkels (en nog véél meer plezier) leidt. Kinderen ervaren Mechelen als een groot speelterrein. Voeg daarbij de picknickplaatsen in het groen, zoals de Kruidtuin en het Vrijbroekpark, het wandelpad langs de Dijle en een boottochtje op de Binnendijle waar je de stad vanuit een verrassend perspectief ziet.

5. Topattracties in en rond Mechelen

Mechelen kent heel wat topattracties, zowel in als net buiten de stad. Voorbeelden? Het Speelgoedmuseum heeft een uitgebreide collectie speelgoed vanuit de hele wereld, van vroeger en nu. Planckendael is een heus dierenpark waar je giraffen en leeuwen kunt bewonderen. Verder kunnen de bezoekers en zeker de kinderen genieten van het 42 hectare grote park met hindernissenparcours door de bomen. En Technopolis is een doe-centrum waar je zelf kan ervaren hoe de wetenschap werkt.

Mechelen ligt op zo’n 25 kilometer van Brussel en is makkelijk bereikbaar met de trein (www.belgianrail.be ).

Meer info over Mechelen: visit.mechelen.be

Zin in een gratis verblijf in NH Hotel Mechelen*** met tal van leuke extra’s voor zowel de ouders als de kids? Dat komt goed uit want wij mogen twee gezinnen gelukkig maken met een overnachting in dit fijne hotel! Vul onderstaand formulier in en geef het correcte antwoord op de wedstrijdvraag. Deelnemen kan tot en met 17 februari (verblijf voor 3 personen per kamer, datum op basis van beschikbaarheid).

Wedstrijdvraag: Hoe hoog is de Sint-Romboutstoren?