De meest bizarre bagage die we op het vliegtuig smokkelen

446

3 OKTOBER 2013 | Ik beken: ook ik heb al eens geprobeerd een flesje water door de controle op de luchthaven proberen te loodsen. En een nagelvijltje en een busje haarlak. In beide gevallen wist ik niet eens dat ik ze bij had. Tot zover mijn boeiend crimineel verleden. Wat andere mensen door de douane en op het vliegtuig proberen te smokkelen, is van een ander kaliber.  Reiswebsite Zoover stelde een lijst samen van de meest ongelooflijke vondsten van de afgelopen jaren.  Bizar!

luggage woman

1. Doodmoe

In 2010 probeerden twee Britse vrouwen een dood familielid in te checken. Toen bleek dat er toch wel heel weinig leven in de passagier zat, beweerden ze dat ze dachten dat hij ‘gewoon sliep’.

2. Blub, ik ben een vis

Een vrouw werd in Melbourne betrapt met 51 tropische vissen onder haar shirt. Levende vissen! Die er al de hele vlucht vanuit Singapore zaten! De totale waarde van deze vissen was zo’n 30.000 dollar.

3. Gevulde kip

Op het vliegveld in de Nigeriaanse stad Lagos werd een man opgepakt met een flinke lading cocaïne… in een geroosterde kip. De kip had door de ongebruikelijke vulling een straatwaarde van 150.000 dollar!

4. Camouflage

Een 17-jarig meisje vloog van Dubai naar Manchester… met een kameleon op haar hoed! Dankzij het vermogen van de kameleon om zichzelf te camoufleren, kwam ze er bijna mee weg. Totdat medepassagiers foto’s gingen maken. Betrapt!

5. Onderbroekenlol

De douaniers op het Amerikaanse vliegveld LAX in Los Angeles keken raar op toen ze de koffer van een man controleerden en een paradijsvogel ontdekten. En de man had nog meer aan te geven: er staken nog twee apen in zijn onderbroek!

7. De beste maadjes

Paniek tijdens een vlucht van Atlanta Airport in de Verenigde Staten toen er plots vieze maden uit de bagageruimte vielen. Na onderzoek bleken ze te komen uit de koffer van een passagier waar rottend vlees in verstopt zat!

8. Steentje

Op het vliegveld van het Engelse Cardiff werd een koffer vol bakstenen onderschept. Bakstenen! Je weet immers maar nooit waarvoor je die nog eens nodig zou kunnen hebben.

En hoe zit het met jou? We vertrouwen erop dat onze lezers geen dode familieleden of dieren aan boord proberen te smokkelen! Maar hoeveel flesjes parfum/water/shampoo/zonnecrème of misschien zelfs waardevolle dingen heb jij al bij de luchthavencontrole moeten achterlaten?

Nina Tack