Meet the Steps’ers: Marijke Van Inthoudt

225

21 MAART 2014 | Driewerf hoera! Steps blaast dit jaar 20 kaarsjes uit. In de aanloop naar Ons Grote Verjaardagsnummer (30 maart mensen!) stellen wij hier elke week iemand van het Steps-team voor. Wie zijn wij? Wat doen wij? In totaal 20 vragen voor de man/vrouw van de week. Want na 20 jaar mogen we elkaar toch wat beter leren kennen…

_DSC7356

MARIJKE VAN INTHOUDT

1. Wat doe jij bij Steps?
Ik ben verantwoordelijk voor het salesteam Mechelen en dit voor alle uitgaves van gratis pers binnen Roularta, dus ook voor Steps.

2. Waar hou jij je vooral mee bezig?
Met zowat alles wat je je kan bedenken voor de realisatie van een magazine en krant, ik heb vast één van de meest meelzijdige functies die er bestaan! (lacht)

3. Hoe lang werk je al bij Steps?
Bijna van bij het begin. Ik werkte al voor De streekkrant toen Steps door Roularta in heel Vlaanderen werd gepositioneerd.

4. Waar was jij 20 jaar geleden?
Zie hierboven. (knipoogt)

5. Wat herinner jij je nog van het jaar 1994?
Ik herinner me de ‘tour des Glaciers de la Vanoise’. Een meerdaagse tocht met overnachtingen in verschillende refuges, op uitnodiging van vrienden in Grenoble. Ik  heb nog steeds het vermoeden dat ze nooit hadden gedacht dat ik deze uitdaging zou aanvaarden.

6. Wat vind jij leuk aan Steps?
Velen kijken uit naar de Societypagina. Wie was waar, wanneer, op welk feestje,… Dat vinden onze lezers in de regio leuk en ik dus ook! (lacht)

7. Heb je een lievelingsrubriek uit het magazine?
Shopping, mix, gadgets, die leuke nieuwe hebbedingen: daar ben ik gek op!

8. Welke man/vrouw wil jij wel eens op de cover zien?
Je verwacht van mij natuurlijk: Richard Gere, George Cloney, Matthias Schoenaerts en dat is ook logisch maar een leuke meid, een spring-in-’t veld met een modieuze outfit vind ik nog het meest passend bij ons.

9. Wat is het eerste woord waar je aan denkt als je Steps hoort?
Mode-trends-happy lifestyle…

10. Jouw meest memorabele moment bij Steps?
Nieuwe initiatieven zoals Steps Shopping Day! Dat is interactief, geeft een boost aan de shoppers, de handelszaken en het is een leuk event!

11. Wat is het succes van ons magazine?
De ruime mix aan mode en lifestyle mét lokale inspiratie

12. Hoe zal Steps er in 2034 volgens jou uitzien?
Met mijn Google Glasses ga ik op stap waar Steps me naar toe leidt, aan de winkeldeur word ik gescand, de winkeldame toont me ‘live’ de stoffen en de kleuren. Tegen de tijd dat ik thuis kom, ligt mijn aankoop aan de deur. Mijn gedrukte Steps ligt nog steeds op de salontafel.

13. Waar hoop jij tegen dan te zijn?
Door de opwarming van de aarde zouden wij stilaan het Provence-klimaat krijgen in Vlaanderen. Wel, dat vind ik perfect. En graag ook nog met een goede gezondheid en voldoende helderheid van geest.

14. Wat doe je eigenlijk als je niet voor Steps werkt?
Ik heb een heel sociaal leven en ben actief betrokken bij verschillende initiatieven. Maar ik hou wel van klussen, schilderen, plantjes kweken,lezen, apertivieven, echt vanalles.

15. Ben jij graag jarig?
Nee.

16. Welk cadeau zou je graag eens krijgen?
Een zeilvakantie met een tiental vrienden.

17. Zou jij nog eens twintig willen zijn?
Wat jonger wel, maar twintig hoeft niet echt. (lacht)

18. En wat zou je dan (anders) doen?
Hetzelfde als nu, proberen een leuk leven te leiden.

19. Waar kijk je dit jaar nog naar uit, behalve de verjaardag van Steps?
Naar de ‘Siciliaanse weekends’. Mijn man verblijft daar tijdelijk voor zijn werk en zo krijg ik de kans om dit Italiaanse eiland te verkennen en er te genieten van al het lekkers.

20. En dan de belangrijke slotvraag: wat is jouw lievelingseten?
Dat heb ik zonet al verklapt, maar het meest geniet ik van het gezelschap en de omgeving. Een zondagse brunch met vrienden in de tuin, met alles erop en eraan. Zalig!