Menukaart voor je communiefeest

42

Wil je alles tot in de puntjes verzorgd op het communie- of lentefeest van zoon- of dochterlief? Dan mag je natuurlijk de details van je menu niet over het hoofd zien. We geven je met plezier wat inspiratie voor mooie en originele menukaarten

De piramide

Een menukaart in de vorm van een piramide valt op! Laat de menu afdrukken op één zijde en gebruik de andere zijden om te personaliseren, bijvoorbeeld met een foto van het feestbeest of een leuk tekstje.

Leuke foto

Een menukaart personaliseren kan altijd rekenen op toffe reacties. Kies voor een mooie foto van je kind en een leuke compositie. Zo staat het feestbeest in het middelpunt van de belangstelling, ook aan tafel.

De waaierkaart

Pak uit met een origineel menu dankzij een waaierkaart. Kies voor verschillende kleuren of hou het strak en kies voor een bepaalde stijl.

Placemats

De ultieme tip: placemats waarop kinderen mogen kleuren. Plaats de menu langs de ene zijde en voorzie langs de achterzijde een leuke kleurplaat. Zet potjes met kleurpotloden op de kindertafel en de kinderen blijven na het eten gegarandeerd iets langer rustig aan tafel zitten.

Boodschap van gasten

Maak een mooie menukaart en voorzie plaats voor een persoonlijke boodschap van je gasten. Laat niet teveel plaats, zodat je de mensen niet afschrikt. Enkele witregels volstaan. Zo heb je een extra souvenir van het feest.

Een houder

Heb je geen kaart die zelf rechtop blijft staan, kies dan voor een leuke fotohouder waar je de menukaart makkelijk in kunt zetten. Dat staat niet alleen heel mooi als tafelversiering voor het communiefeest, maar is ook nog eens extreem handig voor volgende feestjes of als decoratie in je huis.

 

Tekst: Mieke Vercruijsse / Foto: Unsplash