Mercedes-Benz viert 130 jaar en drukt daarbij het gaspedaal stevig in met de lancering van een reeks luxueuze droomwagens: glamoureuze cabrio’s waarmee je het hele jaar door – ook tijdens onze kille winters! – topless kunt cruisen. Wind in de haren en rijden maar! En goed nieuws: wij mogen een weekend met één van deze uitzonderlijke droomcabrio’s weggeven.

 

Cabrio’s hebben altijd een speciale rol vervuld in de geschiedenis van de Duitse autobouwer met internationale ‘sterrenstatus’. Al in 1902 lanceerde Mercedes-Benz zijn eerste cabrio: de Parsifal, een unieke verschijning die werd aangedreven door een 2-cilinder benzinemotor en 12 à 14 pk leverde, wat in die tijd meer dan correct was.

Naar aanleiding van hun ‘Year of the Dreamcars’ campagne pakt de uitvinder van de automobiel uit met maar liefst 4 bijzondere cabrio’s waarmee je 365 dagen open-air-fun beleeft: de nieuwe SLC (de opvolger van de SLK), de nieuwe SL (8ste generatie), de nieuwe C-Klasse Cabrio (het is eerste keer in de geschiedenis dat de C-Klasse een cabriovariant krijgt) en de S-Klasse Cabrio, geleden sinds 1971.

Mercedes-Benz SLC, R 172, 2015

 

Win een weekend met de Mercedes SLC Cabrio

Dankzij Mercedes mag jij een weekend lang met de nieuwste SLC Cabrio* rondrijden door het hele land. De opvolger van de iconische SLK kreeg niet alleen een nieuwe naam, maar ook een verbeterde techniek en een stijlvol design met fashion allures! Het ideale karretje voor fashionista’s. Bovendien combineert hij het rijplezier van een roadster met het hoge comfort van een coupé. En dankzij nieuwe, slimme technologieën kan je er in elk seizoen en in alle weersomstandigheden met open dak mee rijden.

(*Op basis van een overeenkomst van bruikleen voorafgaand te ondertekenen. Kleur en uitrusting van het voertuig volgens beschikbaarheid.)

Vul onderstaand wedstrijdformulier en geef een antwoord op de wedstrijdvraag. Deelnemen kan tot en met dinsdag 31 januari.

Wedstrijdvraag:

Wanneer lanceerde Mercedes-Benz zijn eerste cabrio?