Actrice Meryl Streep heeft tijdens de uitreiking van de Golden Globes indruk gemaakt met een emotionele speech. Ze haalde daarin zwaar uit naar president-elect Donald Trump.

Meryl Streep mocht tijdens de Golden Globes de oeuvreprijs, de Cecil B. DeMille Award, in ontvangst nemen. Tijdens haar speech vertelde ze welk optreden van het afgelopen jaar ze het meest memorabele vond. En niet op een positieve manier.

Ze had het daarbij over het moment waarop Donald Trump een gehandicapte verslaggever van de New York Times nadeedMinachting leidt tot minachting, geweld zet aan tot geweld“, zei Streep tijdens haar vurige betoog. “Als de machtigen hun positie gebruiken om anderen te pesten, verliezen we allemaal.”

Ze verwees ook naar de xenofobie die naar boven kwam tijdens de verkiezingscampagne van Trump. “Hollywood loopt over van buitenstaanders en buitenlanders, als we ze allemaal buiten gooien, zal je niets anders hebben om naar te kijken dan football en mixed martial arts (gevechtssporten, nvdr.).”

Dit is haar volledige speech:

Trump zou Trump niet zijn, mocht hij niet onmiddellijk een antwoord klaar hebben op de speech. Hij tweette: