Alle ogen zijn gericht op de wenkbrauwen want mooi gevulde boogjes geven je gezicht meteen meer flair en uitdrukking. Vergeet de strakke ‘instagrambrows’ die tot voor kort zo populair waren. Dankzij de rommelige wenk- brauwen van stijlgodinnen als Cara Deleving- en mag het allemaal wat natuurlijker. Wat niet wil zeggen dat dit het sein is voor een complete wildgroei boven je ogen natuurlijk. De regel is: natuurlijk maar goed verzorgd.

(foto: getty images)

Voor alle duidelijkheid: de messy brow is een minder gestileerde, volle en natuurlijke wenkbrauw waarbij je het wenkbrauwpotlood of andere stylingproducten niet ziet, ook al gebruik je deze wel. Rommelig maar gecontroleerd, dat is het doel.

Stap 1: bepaal welke vorm voor jou ideaal is

De perfecte wenkbrauwen geven je gezicht een instant lift en grotere ogen, en dan hebben we het vooral over volle en natuurlijke wenkbrauwen. Een beetje epileren, kan uiteraard geen kwaad en is soms zelfs noodzakelijk, als je een verzorgde indruk wil geven. Kam de wenkbrauwen naar boven met een fijn (wenkbrauw)borsteltje. De haartjes die een volle boog vormen, laat je staan. De haartjes die zich buiten deze boog bevinden, mag je epileren. Twijfel je waar je het best begint en eindigt? Hou dan een pen verticaal langs je neus om te weten waar je wenkbrauwen moeten starten. Kantel vervolgens naar de buitenste ooghoek en je weet waar je moet eindigen.

Stap 2: Omlijn en vul in

Kies een wenkbrauwpotlood dat zoveel mogelijk de kleur van je wenkbrauwen benadert, omlijn en vul in. Gebruik korte streepjes voor een natuurlijk resultaat.

Heb je hele fijne wenkbrauwen, dan zal een potlood wellicht niet volstaan om je wenkbrauwen voldoende op te vullen. In dat geval kun je een gekleurde gel of poeder gebruiken of een wenkbrauwmascara. Maar niet overdrijven, de bedoeling is dat je niet ziet dat je hulp kreeg van een beautyproductje.

Stap 3: Fixeer

Met een speciale wenkbrauwgel kun je jouw wenkbrauwmake-up fixeren. Zo blijven je wenkbrauwen de hele dag messy in vorm, ook al loop je een uur door de gietende regen. Eventueel kun je je wenkbrauwen nog wat verder afwerken door met een lichtbeige potlood net onder de wenkbrauwen een fijn lijntje te trekken, dat je vervolgens iets vervaagt. Goed voor een instant jongere blik.

Zelf aan de slag met onze favorieten:

Oh oui! Zeg maar au revoir tegen dunne en fijne haartjes en bonjour tegen weelderige wenkbrauwen dankzij de wenkbrauwmascara Brow Fiber Oh, Oui! van Bourjois. Bevat met vezels verrijkte gel, goed om de haartjes op te vullen, te temmen én voller te laten lijken.

11,49 euro – www.bourjois.com

De wenkbrauwpen. Deze wenkbrauwpen is niet alleen goed om heel precies de wenkbrauwen te structureren, het kleurtje blijft maar liefst 12 uur lang zitten. Met het borsteltje aan het andere uiteinde van de pen kun je de kleur vervagen, zodat je verzekerd bent van een op-en-top natuurlijk resultaat. Verkrijgbaar in drie natuurlijke kleuren.

13,90 euro – www.yves-rocher.be

Brow peel-off. De Tattoo Brow Peel-Off van Maybelline is een makkelijk te verwijderen wenkbrauwtint die zorgt voor mooie wenkbrauwen die tot wel 3 dagen blijven zitten.

14,99 euro – www.maybelline.be