Van plan om deze eindejaarsperiode nog heel veel (party)selfies online te zwieren? Om ze nog leuker te maken: ziehier 10 onfeilbare tips om de perfecte selfie te posten.

Selfie in nightclub

Tip # 1: Neem foto’s vanuit verschillende hoeken

De meeste mensen hebben een ‘meer aantrekkelijke’ kant (of dat vinden we toch van onszelf). Ga dus op zoek naar je beste kant en kantel je hoofd eens naar links en rechts terwijl je jezelf bekijkt op het scherm van je smartphone. Trouwens: een foto waarop je je hoofd lichtjes kantelt, is altijd mooier dan een frontale, rechte foto.

Tip # 2: Let op de houding van je schouders

Hetzelfde als tip 1, maar dan voor de schouders: plaats ze iets naar links en naar rechts, en kies de mooiste houding.

Tip # 3: Zoek het licht op

Mooi licht = prachtige selfie. Probeer steeds in de buurt van een raam of buiten te staan bij het nemen van een selfie. De beste tijd van de dag om een selfie (en gelijke welke andere foto) te nemen, is tijdens het ‘magische uur’ (één à twee uur na zonsopgang tot een uur voor zonsondergang). Wil je selfies nemen tijdens een feestje? Zoek de spots op!

iStock_000041230376_Medium

Tip # 4: Doe iets interessants

Het leukste zijn de foto’s waarbij je iets leuks doet. Denk: koken, joggen, met de hond spelen, dansen…. En tijdens een feestje: dansen of klinken met je glas champagne natuurlijk.

Tip # 5:  Maak gebruik van gezichtsexpressie

Glimlach, frons, maak een dom gezicht… een foto met gezichtsexpressie spreek veel meer aan dan een neutrale foto.

iStock_000048547468_Medium

Tip # 6: Let op je hals

Om een dubbele kin te vermijden en je kaaklijn te accentueren, steek je je hals en je kin een beetje naar voren. Het voelt wat raar aan, maar op foto ziet het er geweldig uit.

Tip # 7. Neem foto’s van bovenaf

Hou je camera iets boven je en kijk omhoog terwijl en een selfie neemt; je zal er slanker uitzien. De extreme versie van deze tip: ga op de grond liggen!
iStock_000063318393_Medium

Tip # 8. Let op de achtergrond

Niets kan een perfecte selfie meer verprutsen dan een vreselijke achtergrond. Altijd even checken dus!

Tip # 9. Zoek de plek op met de beste sfeer

Selfie maken op een party? Neem dan zeker geen ‘spiegelselfie’ in de toiletten, het zal lijken alsof je tijdens een feestje niets beter te doen hebt dan de toiletten op te zoeken. Op de dansvloer, aan de bar, bij de DJ, terwijl je cocktails drinkt… veel interessanter!
iStock_000042270604_Medium

Tip # 10. Allemaal samen

Een selfie nemen met al je BFF’s? Zorgt ervoor dat 1. iedereen op de foto staat en 2. je je schouders iets naar binnen buigt. Leuk is bijvoorbeeld om elkaar te omarmen, iets voorover te buigen en gezamenlijk een luchtzoentje naar de camera te werpen.

bron: improvephotography.com