Met deze app beleef je elke locatie helemaal anders

100

‘Genieten van het hier en nu’ is de boodschap van de nieuwe Belgische app Krumb (ofwel kruimel). Het gaat om het moment en die ene plek. Met de app kan je ‘digitale kruimels’ achterlaten  die énkel op de plaats van je ervaring bekeken kunnen worden. Het maakt de wereld om ons heen vast veel boeiender!

Locatie wordt hotter en hotter in social apps. Dat hebben de Antwerpse makers van Krumb goed begrepen, en ze lanceerden een app waarop je je posts (kruimels) kan ‘droppen’ op een specifieke locatie,  waarna ze ook énkel daar kunnen bekeken worden.

De boodschap? Je dag draait niet meer om je telefoon, het draait om je locatie en wat je op dat moment kan beleven. Leef het hier en nu!

De app speelt duidelijk in op de locatietrend in de sociale mediawereld, maar doet dat op een heel coole manier. De kruimels die je achterlaat kunnen variëren van jouw persoonlijke ervaring. De mogelijkheden zijn eindeloos! Dat kunnen eigen mooie herinneringen, foto’s, tekstberichtjes met tips of een boodschap aan vreemden zijn, dingen die bij je opkomen op de plek waar je op dat moment bent. Met Krumb kan je een locatie dus heel anders beleven, je denkt terug aan je eigen herinneringen of je ziet wat anderen op die plek hebben meegemaakt.

De boodschap kan voor iedereen beschikbaar zijn of  enkel voor vrienden. De gebruiker kiest zelf met wie hij de boodschap wil delen en hoelang de foto beschikbaar blijft. Een dag, een week, maanden of voor altijd?  Wat voor bericht het ook is of voor wie het ook is, de kruimel blijft aan die locatie gebonden en is dus alleen daar te zien.

Capture

Berichtjes verstoppen voor je vrienden

Gebruikers vullen dus zelf in hoe ze de app gebruiken. Hier al enkele voorbeeldjes van kruimels die achtergelaten zijn op verschillende plekken. Je vindt Krumbs momenteel vooral in Antwerpen, Brussel en Knokke, maar ook in de buitelandse steden zoals Parijs, Londen, Warschau en Berlijn wint Krumb al aan populariteit.

personal collage

– Er worden fotoberichtjes worden achtergelaten op perrons, die later door vrienden bij de volgende treinrit worden opgepikt en beantwoord.
– Vrienden laten foto’s van een leuk feestje achter om het ongelijk te bewijzen van degenen die er niet bij waren.
– Een happy klant van een kapper wil aan de stad laten weten waar ze terecht kunnen voor de beste krultang-actie.
– Dat de nieuwe van Wasbar een super knappe is.
– Een herinnering aan de eerste kus van een koppeltje, aan de Antwerpse Scheldekaaien.

En dat zijn nog maar een paar voorbeelden van de mogelijkheden van de app.

In de toekomst en het verleden kijken

Nog cooler is dat je met de app Krumb kan kijken naar de toekomst of het verleden. Je ontdek wat een ver verleden te vertellen heeft over de plaats waar je je bevindt. In Antwerpen bijvoorbeeld kun je ‘kruimels’ van het stadsarchief oppikken, waarbij je dan foto’s van oude gebouwen terugziet op de plaats waar ze vroeger stonden. Op de werf van het  toekomstige gemeenschapshuis toont Knokke-Heist hoe het eruit zal zien eens het af is.

past

 

Bekende kruimelaars

De app is nog maar net beschikbaar en meteen zijn een aantal enthousiaste bekende mensen, steden en organisaties met Krumb in zee gegaan.

– Wie met Krumb in het restaurant van Sergio Herman gaat eten, kan verhalen en foto’s van achter de schermen bekijken.
Ghenstreets dropte kruimels van hun straatfotografie op de exacte plaats waar ze hun foto’s genomen hebben. Krumb is dus de perfecte app om een verstopt prachtig stukje street art te vinden.

sergio

Hoe gebruik je de app?

Via de Krumb-app kan je alle kruimels op je smartphone bekijken. De Krumb explorer biedt een persoonlijke feed met kruimels van de mensen, groepen, steden… die je volgt, en ook van vreemden die een publieke kruimel hebben achtergelaten op de locatie waar je bent. Algoritmes bepalen in welke volgorde je de kruimels te zien krijgt. Ken je iemand van de kruimelaars, is een kruimel binnenkort verdwenen of ligt de ene kruimel dichterbij dan de andere? Dit alles bepaalt samen de volgorde waarin je de kruimels te zien krijgt. En het gaat nog verder…je kunt ook ultraprecieze krumbs achterlaten in gebouwen, winkels en musea. Je kan zelf bij een object bijvoorbeeld in een museum waar je iets grappigs over te zeggen hebt achterlaten.


(bron: Vimeo)

Krumb is een gratis app en verkrijgbaar voor zowel iOS als Android.


(bron: Vimeo)

(foto’s: Krumb)

Vergeet dus zeker niet downloaden! Want hoe meer krumbers er komen, hoe leuker de locaties worden!