Van het vrolijke gekwispel bij het thuiskomen tot het rustgevende gezelschap naast ons in de zetel en die onvoorwaardelijke liefde op alle mogelijke momenten: we krijgen toch enorm veel van onze huisdieren. Als je het Ikea vraagt, is het tijd om iets terug te doen. Daarom ontstond Lurvig, een collectie gecreëerd door designers met een hart voor dieren. Hierbij werd rekening gehouden met het vakkundig advies van dierenartsen om ook bij deze collectie de strenge kwaliteits- en veiligheidsnormen in acht te nemen.

Lurvig, wat ‘harig’ betekent in het Zweeds, is gemaakt om hulp te bieden bij alle aspecten van ons leven met honden en katten. Hoewel onze huisdieren elk zo hun eigen persoonlijkheid hebben, hebben ze ook 5 activiteiten met elkaar gemeen: ze slapen, eten, spelen en bewegen graag en ze zijn graag dicht bij ons. Bij het ontwerpen van de producten, baseerde Ikea zich op deze 5 pijlers.

In het Lurvig gamma vind je producten die zich heel gemakkelijk aanpassen aan reeds bestaande items van Ikea. Zo kan je met de krabmat voor katten de tafelpoot van je bureau of eettafel in een handomdraai transformeren in een krabpaal. Ideaal voor je kat om zijn klauwen te scherpen of om te stretchen!

Het witte kattenhuisje kan je op poten zetten, aan de muur hangen of in een Kallax open kast plaatsen. Of gebruik het als nachttafeltje zodat jij je spulletjes erbovenop kan zetten terwijl je kat een comfortabel slaapplekje heeft, dicht bij jou.

Een eyecatcher in deze collectie is ongetwijfeld het kussen voor huisdieren, dat je kan opvullen met kleding die je de vorige dag droeg of een gebruikte handdoek. Op die manier krijgt je huisdier een zacht kussen dat heel vertrouwd ruikt, wat voor minder heimwee zorgt tijdens de dag.

Vanaf 7 april verkrijgbaar in de IKEA winkels en online.