Behangpapier boordevol power, gekke dieren en kleurrijke bloemen. Ben je ook fan van de boho- en surrealistische stijl geïnspireerd op Frida Kahlo? Met deze tips integreer je de stijl van de bekende Mexicaanse surrealistische kunstschilderes in je woning.

1. Bloemen op de muur

Kleurrijke geschilderde bloemen uitbundig bloeiend tegen fris crème, donkergroen, beige, pauwblauw of theatraal zwart. De behangcollectie Carmen van Eijffinger (foto) ademt de Kahlo-sfeer en zorgt voor instant Mexicaanse vibes in je woning.

2. Beestige accessoires

In de zelfportretten van Frida zien we regelmatig dieren zoals papegaaien, kolibries en apen opduiken. Met accessoires met dierenprints integreer je de Kahlo-stijl snel en makkelijk in je interieur. Denk maar aan kussens of tapijtjes met afbeeldingen van dieren, een gouden beeld van een aapje of een kandelaar van een papegaai.

3. Combineer complementaire kleuren

Durf te spelen en experimenteren met kleuren. Frida combineerde in haar werken vaak complementaire kleuren en kwam zo tot verrassende en gedurfde combinaties. Waarom deze eens niet proberen in je interieur? Mix en match zwart en magenta voor een verrassende combinatie of laat geel extra schitteren in combinatie met zwart.

(omslagfoto Eijffinger)