Als het buiten guur en donker is dan heb je echt geen zin om jezelf in te duffelen voor een lange avondwandeling. De televisie draait dan meestal overuren en ’s avonds besef je dat je veel meer uit je dag kon gehaald hebben. Dit 4-wekenplan helpt je om die sleur te doorbreken en met een voldaan gevoel onder de wol te kruipen. De kinderen en manlief kun je aansporen om mee te doen.

Week 1: lees eens een tijdschrift

Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een tijdschrift voor gemaakt. Er ligt er zeker eentje tussen die jij ook interessant vindt. Vaak staan er receptjes in die je smaakpapillen verrassen, of hersenbrekers waar je een tijdje zoet mee bent. Of ontdek de fascinerende wereld van mens en dier. Een tijdschrift biedt veel meer dan enkel leesplezier: je vergaart kennis en je ontwikkelt je creativiteit. Mooi meegenomen, toch? Liever een boek? Kan perfect ook natuurlijk!

Week 2: Start to …

Start to …? Met iets wat je altijd al wilde uitproberen natuurlijk! Vraag jezelf af waar het kriebelt en stel het niet langer uit. Ben je niet zeker van je keuze of ben je rap nogal rap uitgekeken op je nieuwe uitdaging? Geef er dan niet in 1 keer veel geld aan uit maar zoek of je kunt lenen wat je nodig hebt tot je wel overtuigd bent van je keuze.

Week 3: maak eens een echte puzzel

Puzzelen is qualitytime voor het ganse gezin. Maar je kunt het ook op je eentje doen. Koop een puzzelmatje zodat je snel en zonder schade je werk aan de kant kunt leggen. Het zou zonde zijn mocht je onafgewerkte meesterwerk per ongeluk uit elkaar vallen. Verlies de tijd niet uit het oog want als je eenmaal begonnen bent is het moeilijk om er mee te stoppen. Je wil namelijk geen wallen onder je ogen de volgende morgen!

Week 4: probeer een handwerkje

Naaien, haken, breien of ouderwetse tafereeltjes in kruisjessteek borduren zijn misschien niet meer zo hip als vroeger, toch kun je er nog veel voldoening uithalen. Hoewel breien toch weer populair is de laatste jaren. Met een beetje geluk en doorzettingsvermogen heb je voor je het zelf goed en wel beseft een origineel kerstcadeautje voor onder de boom. ‘Handmade’ en dus onbetaalbaar!

Week 5?

Koop een nieuw tijdschrift en ga op hetzelfde elan verder. Voor je het weet is de lente in zicht en kun je je concentreren op de grote lenteschoonmaak. Of liever niet?

(foto getty images)