6 plekjes voor een zalige minimoon

55
6 tips voor je minimoon

Iets meer uitgegeven aan je droomjurk dan verwacht? Of ben je zo onmisbaar dat je baas je snel terug op het werk verwacht? Vergeet die lange huwelijksreizen en vertrek op een korte maar even onvergetelijke minimoon!…

Waar naartoe op je minimoon?

Een minimoon is een korte huwelijksreis van maximum een viertal dagen. Lange vluchten zijn dus uitgesloten. Maar vind je dat eigenlijk zo erg? Nah. Genoeg heerlijke bestemmingen op een uurtje of 2, 3 vliegen! Shoppen, luieren op het strand of iets bezoeken: vaak hoef je niet eens te kiezen tussen al die activiteiten.

Mondain aan de Rivièra

Op minder dan 2 uur sta je van het grijze Brussel in het zonnige Nice, van oudsher dé favoriete bestemming van de beau monde. Vlei je neer aan het azuurblauwe water van de Middellandse Zee, duik het historische centrum in voor een paar Instaproof kiekjes of neem eens de trein naar Cannes of Monaco om je te vergapen aan flagship stores van legendarische luxemerken. Oh, en ga een glas champagne drinken in het poepsjieke Le Negresco. Hey, het is je minimoon!

Berlijn voor hippe vogels

Berlijn is dé metropool van de moderne tijd. Deze openminded stad bruist van de multiculturele invloeden, street-art, geweldige eetadresjes die je smaakpallet verrijken en natuurlijk meer dan één historisch monument dat herinnert aan het verdeelde verleden van de stad. Wie houdt van cultuur en geschiedenis beleeft in Berlijn de tijd van z’n leven! 

Parijs forever

Akkoord, de stad ziet er niet meer uit zoals in de tijd van Victor Hugo of Ernest Hemingway, maar Parijs blijft gewoon de hoofdstad van de romantiek. Waar anders kan je idyllische wandelingetjes maken langs de Seine onder het schijnsel van die typische antieke lantaarnpalen, terwijl op de achtergrond een jazzdeuntje klinkt uit een goed bewaard twenties café? Lees een boekje op het gazon van een charmant stadsparkje, slenter urenlang in het Louvre en sluit af met een dinertje in een échte Franse brasserie. Perfect toch? 

Lekker knus in de sneeuw

Wie heeft er gezegd dat je naar de zon moet trekken? Overdag lekker sportief op de skilatten, ’s avonds samen rond de kaasfondue: niks zo gezellig en romantisch als een sneeuwvakantie. Dat je in de Alpen kon skiën, wist je wellicht al. Maar op je minimoon wil je niet onderuit geskied worden door honderden andere liefhebbers. Zelfs in Zwitserland, Oostenrijk en Frankrijk zijn er nog rustige skigebieden te ontdekken. Google to the rescue!

Feeëriek Marrakesh

Na een vlucht van 3 à 4 uur betreed je een compleet nieuwe wereld: het exotische Marrakesh met haar rijke geschiedenis, sprookjesachtige lichtjes en zwoele temperaturen. Bezoek een echte hammam, verken de mysterieuze steegjes en laat je verrassen door de Midden-Oosterse keuken. Haal je beste onderhandelingsskills boven op de soeks en keer huiswaarts met een echt Marokkaans tapijt!

Oost, west …

Voor zee en strand of groene heuveltjes hoef je het land niet uit. Verdwijn met z’n tweetjes in een chalet midden in de Ardeense natuur of boek een idyllische vakantiewoning in de duinen. ’s Ochtends wakker worden met het gezang van de vogeltjes, de waaiende bomen of het geruis van de zee: veel romantischer wordt het toch niet? Het voordeel is dat je gewoon met de auto naar de kust of de Ardennen kan, waardoor je flink wat budget overhoudt voor een unieke vakantiewoning.

 

Auteur: Anouk Mouton / Foto: Unsplash