Fitness- en bewegingstrackers zijn een echte trend, maar doen ze ook wat ze beloven? En heb je er ook iets aan al die informatie die je krijgt? Hoe handig is het om elke dag je stappen te tellen, en is het aangenaam om zo’n tracker de hele tijd aan je pols te hebben? Wij hebben de Misfit Ray voor je uitgetest, en dit zijn onze bevindingen.

 

Wie & wat?:

Lifestyleredactrice Nina testte de Misfit Ray

2910-dc418a578ecb2718c396824a6d3010ce

Eerste indruk:

Deze fitness-tracker ziet er elegant uit en is bovendien ook nog eens een Misfit Ray, dat ik haar spontaan tot mijn nieuwe vriendin Miss Fitness doop. Deze stappenteller oogt echt heel erg leuk en komt bovendien in verschillende kleurtjes. Niemand die trouwens doorheeft dat je een tracker draagt: het kan evengoed een mooi armbandje zijn. Ik lees in de handleiding dat je de tracker ook als ketting om je hals kunt dragen, super!

Troeven:

De Ray is zo fijn als een armbandje dat je deze gewoon samen met je horloge kunt dragen. Nadeel is dan weer dat je altijd je smartphone bij de hand moet hebben om te weten hoeveel stappen je gezet hebt of hoe het met je hartslag zit. Maar goed: deze kleine fijne bengelt losjes aan de pols en ik vergeet gewoon vaak dat ik hem om heb. Handig ook dat het toestelletje waterdicht is, je mag er zelfs mee zwemmen. Na het sporten gaat Miss Fitness dus gewoon mee onder de douche.

2910-07c67c4322947a095b98c30f1bcd87ba

Het installeren van deze trackingtool is alvast kinderspel: ik heb de bijhorende app meteen kunnen downloaden en de verdere installatie wijst zichzelf uit. Handig is dat de Misfit vraagt hoe actief mijn levensstijl is, en aan de hand daarvan wordt bepaalt hoeveel stappen ik moet zetten.

Zoals veel andere trackers, meet ook deze Misfit Ray de kwaliteit van mijn slaap. Bij andere vond ik dat vaak omslachtig vanwege te groot; ik draag liever niets aan mijn pols wanneer ik slaap. Maar opnieuw bewijst de Ray hoe handig zo’n armbandmodel is: ik slaap er prima mee, en dankzij een alarm dat ik zelf op voorhand heb ingesteld, word ik ‘s morgens via een licht trilgeluidje wakker gemaakt.

 

 

De resultaten: Schrikken! De eerste dag dat ik ’em om heb, haal ik nog geen 5.000 stappen! Dat krijg je dus als je een hele dag achter je computer blijft zitten. Ik besluit stante pede daar iets aan te doen en ‘smokkel’ de volgende dagen zoveel mogelijk extra stappen in mijn dag: de auto iets verder parkeren, te voet naar de winkel, over de middag een korte wandeling maken…. Blijkt dat het plan werkt en mijn aantal stappen drastisch de hoogte in gaan. De 10.000 haal ik nog steeds niet, maar dat hoeft ook niet: ik beweeg en dat is al heel wat! Aangezien de Ray ook je hartslag meet en de vorderingen van je work-outs registreert, moedigt het toestelletje mij ook aan om een heus sportplan uit te werken. Geef toe: als je zwart op wit kunt volgen hoe intens (of niet niet) je sportsessie was, krijg je alleen maar zin in meer.

Conclusie: Vanwege het fijne design (een echt sieraad!) en de accurate metingen is dit een toppertje. Het dragen van een bewegingstracker heeft mij ook doen beseffen dat meer bewegen echt wel noodzakelijk is, vooral als je een ‘zittend’ beroep hebt.

 Misfit Ray, vanaf 98,71 euro – www.misfit.com