Miss Carter in 5 nieuwtjes

91

17 DECEMBER 2013 | Dat Beyoncé op 20 en 21 maart 2014 ons land aandoet met haar Mrs. Carter World Tour is oud nieuws. Dat enkel de lucky few een ticketje voor haar show in het Antwerpse Sportpaleis konden bemachtigen ook. Wie net als wij achter het net viste, troosten we graag met enkele nieuwtjes over Queen Bey. Dit wist je vast nog niet …

 Beyoncé Swarovski Venitian Mystery Mask

1. Beyoncés nieuwe (en geheime!) album brak na amper drie dagen al het iTunes record voor meest verkochte album in de eerste week na de release. Op 15 december, drie dagen na het uitbrengen van het album, stond de teller al op 828 773 online verkochte stuks! Alsof dat nog niet genoeg is, staat het album in 104 landen op nummer één.

2. Mrs. Carter hield haar album geheim tot de middernachtelijke release op 13 december. Daar slaagde ze in door haar hele team – van stylisten tot cameramensen, producers, backing vocals en lay-outers – een gelofte van stilte te laten afleggen. En dat voor een jaar lang! Natuurlijk lekte er tussendoor wel één en ander uit, maar het bleef toch echt een geheime missie tot die bewuste vrijdag de dertiende.

3. Het nu al befaamde album, dat Bey heel toepasselijk ‘Beyoncé’ doopte, is bovendien het eerste in zijn soort. Het is een ‘visueel album’ dat met 14 songs en 17 clips de rollen voor audio en video omdraait. De spetterende muziekvideo’s werden in steden over de hele wereld opgenomen, van Parijs tot Rio de Janeiro! Bekijk hier de 17 previews van de clips.

4. Het masker dat Beyoncé op de affiche van de Mrs. Carter Show World Tour in haar hand houdt, is van Swarovski en bevat niet minder dan 1500 afzonderlijke kristallen. Het duurde 55 uren om die allemaal op hun plaats te krijgen. Ook in de videop van het nummer ‘Partition’ draagt ze het Swarovski-masker.

5. Tickets voor de Mrs. Carter show in het Antwerpse Sportpaleis waren in minder dan een half uur allemaal uitverkocht!

Ine D’hoe