Reizen zit er nu even niet in maar we staan te popelen er weer op uit te gaan. Dit blijkt uit een enquête van reisorganisatie TUI onder ruim 1.400 Belgische klanten en zo’n 2.500 fans op sociale media. Bij het overgrote deel (88%) is het verlangen om weer op vakantie te gaan zo groot dat zelfs de typische vakantie-ergernissen – zoals in alle vroegte je ligbedje aan het zwembad claimen of wakker worden in een zanderig bed – gemist worden.

Gaan en staan waar je wil

En wat missen we dan het meest? Gaan en staan waar je wil ( (57%) en de wereld ontdekken (26%). Duidelijk dus dat we snakken naar meer vrijheid en bewegingsruimte. In je strandkleding aan kunnen schuiven bij het avondeten (20%) maakt de top drie van meest gemiste zaken compleet.

Handdoekje leggen en zand in je bed

Zelfs de typische vakantie-ergernissen worden gemist. De handdoeken op de ligbedjes? 45% van de respondenten geeft aan dit te missen, net als wakker worden in een bed vol zand (15%) en het wachten in de rij voor het buffet (32%). Luidruchtige toeristen zien we nog steeds liever niet tijdens onze vakantie. Slechts 8% geeft aan dit te missen.

Waar willen we dan heen?

Op de website van TUI worden vooral bestemmingen als Spanje, Griekenland en Turkije goed bekeken. Ook al is het nu vooral oriënteren en inspiratie opdoen, de verwachting is dat, zodra er weer kan gereisd worden, er massaal geboekt wordt voor de zomer en later in het jaar. TUI biedt in elk geval 3 garanties aan om te boeken: met de geld-terug-garantie ontvang je de volledige reissom terug in het geval de bestemming als gevolg van corona een negatief reisadvies krijgt en de vakantie geannuleerd moet worden. Met de flexibele omruilgarantie kun je tot twee keer en tot zeven dagen voor vertrek je reis kosteloos wijzigen. En doet zich tijdens de vakantie onverhoopt een noodsituatie voor, zoals een natuurramp of corona-uitbraak, dan kan het hele reisgezelschap rekenen op een repatriëringsvlucht terug naar België.

We zijn benieuwd: wat mis jij het meest nu we niet kunnen reizen?