Jenever op de kerstmarkt, wijn à volonté op het familiefeest en sloten cava op de nieuwjaarsreceptie: alcohol is tijdens de eindejaarsperiode nog meer aanwezig dan anders. Toch is onze houding ten opzichte van drank de laatste jaren aan het veranderen. Steeds meer mensen voelen de nood om bewuster om te gaan met hun alcoholconsumptie, zeker tijdens de feestdagen.

Dankzij initiatieven als Tournée Minérale doen horecazaken nu meer moeite om lekkere, alcoholvrije alternatieven op de kaart te zetten. Ook Schweppes zet daarop in, want waarom zou een non-alcoholisch drankje niet feestelijk kunnen zijn? Het tonicmerk creëerde twee mocktails die qua smaak en présence niet hoeven onder te doen voor hun collega-cocktails. In de Apple C proef je de subtiele gemberaroma’s van Schweppes Ginger Ale, gemixt met bio-appels en een snuifje citrus. De Negritta pakt uit met de fleurige en fruitige smaak van Schweppes Hibiscus, gepimpt met pompelmoes en veenbessen.

De Negritta

Dit heb je nodig:

– 5 cl pompelmoessap
– 5 cl veenbessensap
– 10 cl Schweppes Hibiscus
– Optioneel: 1 cl kardemom-siroop

Zo maak je het:

Vul het glas met ijsblokken. Voeg 5 cl pompelmoessap, 5 cl veenbessenssap en 10 cl Schweppes Premium Mixer Hibiscus toe. Voeg nog 1 cl kardemom-siroop toe als je het graag wat pittiger hebt. Werk af met kaneelschilfers en gedroogde citroenschijfjes.

De Apple C

Dit heb je nodig:

– 4 cl appelsap (bio en ongefilterd)
– 1 cl limoensap
– 1 cl kaneelsiroop
– 10 cl Schweppes Ginger Ale

Zo maak je het:

Vul het glas met ijsblokken. Voeg 4 cl appelsap, 1 cl limoensap, 1 cl kaneelsiroop en 10 cl Schweppes Premium Mixer Ginger Ale toe. Werk af met een framboos, een gedroogd appelsienschijfje en een zeste van pompelmoes.