Kijk! Duurzaam kan ook stijlvol zijn

184

20 MAART 2014 | Duurzaam en stijlvol. Velen denken dat die twee niet in één outfit kunnen, maar H&M bewijst het tegendeel. Op 10 april lanceert de kledingketen twee collecties waarvoor ze duurzame producten gebruikte. Shoppen maar!

Het is altijd leuk om te weten dat er echte musthaves in je kleerkast hangen. De nieuwe Conscious-collectie van H&M omvat alle items die niet in je garderobe mogen ontbreken én ze zijn stuk voor stuk duurzaam. Een win-winsituatie dus!

1064_03 1064_04 1064_02

Conscious Exclusive is een limited-editioncollectie, geïnspireerd op de flamenco- en de bohemian stijl. In deze collectie introduceert H&M twee nieuwe duurzamere materialen: bioleder van koeien die op Zweedse boerderijen zijn gefokt voor de productie van biologisch vlees. Daarnaast verschijnt in deze collectie voor het eerst natuurlijke zijde afkomstig van biologisch gekweekte moerbeibomen.

1154_06 1154_01 1154_02

H&M wil met de collecties laten zien dat duurzamere materialen veel mogelijkheden bieden. Naast de collecties komt het ook met ‘CleverCare-wasetiketten‘ op de proppen. Die geven aan hoe je je kleding op een milieuvriendelijkere manier kunt verzorgen.

Vanaf 10 april kun je de nieuwe items shoppen in één van de de H&M-winkels of online.

Marlies Strubbe